ΑρχικήsecurityΓαλλία: Ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συνελήφθησαν για το WiFi

Γαλλία: Ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συνελήφθησαν για το WiFi

Σε μια από τις πιο περίεργες συλλήψεις της χρονιάς, τουλάχιστον πέντε ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ από τη γαλλική πόλη Grenoble τέθηκαν υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα για τη λειτουργία δημοσίων δικτύων WiFi στις εγκαταστάσεις τους και για την μη τήρηση αρχείων καταγραφής για προηγούμενους χρήστες που είχαν συνδεθεί στο δίκτυο.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ και των καφέ συνελήφθησαν για φερόμενη παραβίαση ενός γαλλικού νόμου (που ισχύει εδώ και 14 χρόνια) που υπαγορεύει ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου πρέπει να διατηρούν αρχεία καταγραφής για όλους τους χρήστες τους για τουλάχιστον ένα έτος.

WiFi

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των μπαρ και των καφέ ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι υπήρχε ένας τέτοιος νόμος και ότι ίσχυε ακόμη, πόσο μάλλον ότι τους αφορούσε καθώς δεν είχαν λάβει ενημέρωση από το σωματείο τους, το οποίο συνήθως τους στέλνει ειδοποιήσεις για τις νομικές απαιτήσεις που απαιτούνται σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Ωστόσο, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι ο νόμος δεν ισχύει μόνο για τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) με την ευρεία έννοια της λέξης – όπως και στους παρόχους τηλεπικοινωνιών – αλλά και σε κάθε “πρόσωπο” που παρέχει πρόσβαση στο internet είτε δωρεάν είτε μέσω δικτύων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ και των καφέ απελευθερώθηκαν τελικά αφού ανακρίθηκαν από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο αριθ. 2006-64, κινδυνεύουν με έως και ένα έτος φυλάκιση, προσωπικό πρόστιμο έως 75.000 ευρώ και επαγγελματικό πρόστιμο έως 375.000 ευρώ.

Το connection logging είναι μια δυνατότητα που υποστηρίζεται στα περισσότερα εμπορικά routers και έχει προστεθεί για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εισάγουν νόμους καταγραφής δεδομένων για τους τοπικούς ISP τους.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συχνά βασίζονται σε αυτά τα αρχεία καταγραφής για να εντοπίσουν κακόβουλες συμπεριφορές ή λεπτομέρειες σχετικά με υπόπτους που χρησιμοποιούν δημόσια δίκτυα WiFi για να διαπράξουν εγκλήματα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS