ΑρχικήsecurityΤο Google+ θα αρχίσει να διαγράφει δεδομένα χρήστη από τις 2 Απριλίου

Το Google+ θα αρχίσει να διαγράφει δεδομένα χρήστη από τις 2 Απριλίου

δεδομέναΜετά από μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που εξέθεσε τα προφίλ των χρηστών, η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υποστήριξη της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, Google+. Λίγο μετά από αυτό, μια άλλη διαρροή έλαβε χώρα και επηρέασε τα δεδομένα των χρηστών κάνοντας τη Google να επιταχύνει το σχέδιό της για τερματισμό της υπηρεσίας. Τώρα, η εταιρεία έχει εκδώσει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα διεξαχθεί η διαδικασία.

Νέοι χρήστες δεν θα γίνονται δεκτοί στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης από τις 4 Φεβρουαρίου και μετά. Την ίδια ημερομηνία, τα σχόλια που υπάρχουν στο Blogger και προέρχονται από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης  της Google, θα καταργηθούν. Το ίδιο θα γίνει και με άλλα websites, με τα σχόλια να καταργούνται έως τις 7 Μαρτίου.

Στις 2 Απριλίου, η εταιρεία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα των χρηστών από το Google+, εκτός από το Google Notes, το οποίο θα διατηρηθεί για νομικούς λόγους. Τα δεδομένα χρηστών, που θα σβηστούν, θα περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο Αρχείο «Άλμπουμ» και στις σελίδες Google+.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα που θέλουν να διατηρήσουν, ακολουθώντας το εγχειρίδιο οδηγιών, που έχει δώσει η εταιρεία. Επιπλέον, αν κάποιος έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό του στο Google Photos, θα τα βρει ανέπαφα στο cloud storage.

Να τονίσουμε επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιος έχει χρησιμοποιήσει το Google+ για να συνδεθεί σε άλλα websites, θα πρέπει να συνδεθεί ξανά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κουμπί σύνδεσης στο Google+ θα αντικατασταθεί από το κουμπί σύνδεσης στο Google για να γίνει η πρόσβαση ευκολότερη.

Η όλη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας της υπηρεσίας  θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες, καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να διαγραφούν όλα τα δεδομένα των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS