ΑρχικήinetΚβαντικοί υπολογιστές IBM: Κάποιοι υπολογισμοί θα ολοκληρώνονται σε ώρες, όχι μήνες

Κβαντικοί υπολογιστές IBM: Κάποιοι υπολογισμοί θα ολοκληρώνονται σε ώρες, όχι μήνες

Όσο και αν έχουν βελτιωθεί οι κβαντικοί υπολογιστές, απέχουν πολύ από το να πάρουν τα ηνία από τους συμβατικούς υπολογιστές. Η IBM ωστόσο μπορεί να τους έκανε πιο πρακτικούς. Η πρωτοποριακή τεχνολογική εταιρεία βρήκε έναν τρόπο να συνδυάσει ένα νέο περιβάλλον εκτέλεσης προγράμματος, το Qiskit, με μια ισορροπία «κλασικής» και quantum computing για να προσφέρει 100 φορές πιο γρήγορο speedup για εργασίες που εξαρτώνται από την επαναληπτική εκτέλεση circuit. Οι υπολογισμοί που χρειάζονταν μήνες τώρα θα ολοκληρώνονται σε μόνο μερικές ώρες, είπε η IBM.

Κβαντικοί υπολογιστές IBM
Κβαντικοί υπολογιστές IBM: Κάποιοι υπολογισμοί θα ολοκληρώνονται σε ώρες, όχι μήνες

Το Qiskit από μόνο του επιτρέπει την εκτέλεση περισσότερων circuits με “πολύ πιο γρήγορο” ρυθμό και μπορεί να αποθηκεύσει κβαντικά προγράμματα έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τα εκτελέσουν. Ωστόσο, κάνει επίσης upload προγράμματα σε συμβατικό hardware που βρίσκεται δίπλα στις κβαντικές μηχανές. Αυτό δεν είναι μια πραγματική εξαπάτηση – η κίνηση έχει σκοπό να μειώσει τον λανθάνοντα χρόνο μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του κβαντικού τσιπ.

Η IBM αναμένει να κυκλοφορήσει το Qiskit κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Το πρόγραμμα της περιέχει επίσης κβαντικά συστήματα που χειρίζονται ένα ευρύτερο φάσμα από circuits, και έτσι ένα ευρύτερο φάσμα υπολογιστικών προκλήσεων, έως το 2022. Νέα συστήματα ελέγχου και βιβλιοθήκες το 2023 θα βοηθήσουν την IBM να επιτύχει τον στόχο της λειτουργίας συστημάτων με 1.000 ή περισσότερα qubits, φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά στην πλήρη κβαντική υπεροχή όπου η τεχνολογία μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε υπολογιστική εργασία.

Η εταιρεία γρήγορα αναγνώρισε ότι φυσικά όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά και είναι πολύ μελλοντικός στόχος. Συγκρίνει την τρέχουσα κβαντική τεχνολογία με τους πρώτους υπολογιστές – δηλαδή, απαιτήθηκε πολύ δουλειά με μη αυτόματο προγραμματισμό και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ολοκληρώσουν τα workloads που τώρα φαίνονται ασήμαντα. Στην ιδανική περίπτωση, το Qiskit και το βελτιωμένο hardware θα οδηγήσουν σε μια μέρα που ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κβαντικό υπολογισμό.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS