ΑρχικήsecurityNavistar: Η εταιρεία παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων θύμα παραβίασης δεδομένων

Navistar: Η εταιρεία παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων θύμα παραβίασης δεδομένων

Η Navistar International Corporation (Navistar), αμερικανική εταιρεία παραγωγής φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων, λέει ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έκλεψαν δεδομένα από το δίκτυό της μετά από μια κυβερνοεπίθεση που ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα (20 Μαΐου).

Navistar

Η εταιρεία αποκάλυψε την επίθεση σε μια έκθεση που κατατέθηκε στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Πόλη της Καλιφόρνιας αποκάλυψε hacking επίθεση που υπέστη το 2018

Η Navistar λέει ότι οι λειτουργίες της δεν έχουν επηρεαστεί από την επίθεση. Τα IT συστήματά της είναι πλήρως λειτουργικά.

Η εταιρεία φυσικά έλαβε μέτρα για να μετριάσει τον πιθανό αντίκτυπο της παραβίασης του Μαΐου.

Μόλις έμαθε για την απειλή, η εταιρεία ξεκίνησε μια έρευνα και ανέλαβε δράση άμεσα σύμφωνα με το cybersecurity response plan της, που περιλαμβάνει τη χρήση πρωτοκόλλων για τον μετριασμό του αντίκτυπου της πιθανής απειλής, την εμπλοκή ειδικών ασφαλείας για την εκτίμηση των επιπτώσεων στα IT συστήματα της εταιρείας και τη χρήση πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της υποδομής και των δεδομένων“, δήλωσε η Navistar.

Δείτε επίσης: Μασαχουσέτη: Η Steamship Authority θύμα επίθεσης ransomware

Στο τέλος του περασμένου μήνα, στις 31 Μαΐου, η Navistar έμαθε ότι ορισμένα δεδομένα έχουν εξαχθεί από τα IT συστήματα της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Navistar είπε ότι η εταιρεία ερευνά το θέμα και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος είπε, επίσης, στο BleepingComputer ότι ο κατασκευαστής φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων “είναι σε επαφή με τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου” και “έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον πιθανό αντίκτυπο“.

Ενώ δεν υπήρχε καμία αναφορά για ransomware επίθεση στην έκθεση που υπέβαλε στη SEC η Navistar, είναι πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν λάβουμε υπόψη το πόσο συχνές είναι αυτές οι επιθέσεις, όπως και το ότι οι περισσότερες rasnomware συμμορίες κλέβουν δεδομένα πριν τα κρυπτογραφήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο πιέζουν ακόμα περισσότερο τα θύματα να πληρώσουν τα λύτρα, αφού απειλούν να διαρρεύσουν τα κλεμμένα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Το FBI συνδέει τη ransomware επίθεση στη JBS με τη συμμορία REvil

Η Navistar είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες της Βόρειας Αμερικής και δεν είναι περίεργο που οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αποφάσισαν να τη στοχεύσουν. Η εταιρεία μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS