ΑρχικήbusinessΠως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να βελτιώσει μια επιχείρηση;

Πως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να βελτιώσει μια επιχείρηση;


Η αυτοματοποίηση μιας αναποτελεσματικής διαδικασίας οδηγεί απλά σε μια ταχύτερη αναποτελεσματική διαδικασία. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) πρέπει να αναπτυχθεί για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρηματικές διαδικασίες είναι οι βέλτιστες.

Ένας βασικός ρόλος για οποιονδήποτε ηγέτη πληροφορικής είναι να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία που υποστηρίζει τις επιχειρηματικές διαδικασίες λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Όπου είναι δυνατόν, ο CIO και μια ομάδα αρχιτεκτόνων και επιχειρηματικών αναλυτών και συμβούλων επιδιώκουν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πληροφορική για τον εξορθολογισμό αναποτελεσματικών ή μη αυτόματων διαδικασιών μέσω της διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών – business process management (BPM).

AI

Ορισμένες τεχνολογίες έχουν συγκεντρωθεί για να δώσουν στο BPM μια νέα λάμψη. Ένα από αυτά είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την αυτοματοποίηση. Η τελευταία έρευνα για ηγετική επένδυση από την CCS Insight, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, αναφέρει ότι το 80% των εταιρειών δοκιμάζουν τώρα το AI ή το έχουν χρησιμοποιήσει ήδη. Τα δεδομένα δείχνουν μια σημαντική αύξηση από το 2019, όταν το 55% των εταιρειών δήλωσαν ότι δοκιμάζουν το AI.

Μια αναφορά της Gartner Move πέρα ​​από το RPA για να παραδώσει υπερ-αυτοματοποίηση προσδιορίζει έναν αριθμό τομέων όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (ML) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοματοποίηση διεργασιών. Το πρώτο είναι η εκτέλεση «continuous learning» με δεδομένα που συλλέγονται σε διαδικασίες αυτοματισμού, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την δυναμική ενημέρωση των μοντέλων. Το AI κάνει προσαρμογές για να βελτιώσει την ποιότητα του αυτοματισμού.

Ο δεύτερος τομέας όπου μπορεί να αναπτυχθεί το AI είναι να επαναχρησιμοποιήσει μοντέλα μάθησης που έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε παρόμοια σύνολα δεδομένων. Σύμφωνα με την Gartner, τέτοια μοντέλα μπορούν να επανατοποθετηθούν σε ένα νέο μοντέλο πελάτη, το οποίο ελαχιστοποιεί τον χρόνο και τα δεδομένα που απαιτούνται για την κατασκευή και την ανάπτυξη ενός μοντέλου.

Το AI βοηθά τις επιχειρήσεις μέσω του Covid-19

Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της αυτοματοποίησης επιχειρηματικών διαδικασιών (BPA) και AI, η οποία έγινε πιο εμφανής καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του Covid-19. Οι οργανισμοί έπρεπε να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα και να αυτοματοποιήσουν αυτές τις μη αυτόματες διαδικασίες με ενέργειες που προηγουμένως δεν θα είχαν θεωρηθεί ως κορυφαία επιχειρηματική προτεραιότητα.

Ο Nicholas McQuire, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της έρευνας για το AI στην CCS Insight, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θεωρείται πλέον ως μια πειραματική, μακροπρόθεσμη πηγή καινοτομίας για τις εταιρείες.

Ο McQuire πιστεύει ότι το AI έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γρήγορη μετασχηματιστική και επιχειρηματική αξία για να βοηθήσει τις εταιρείες να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS