ΑρχικήsecurityCompal: Η εταιρεία κατασκευής λάπτοπ έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Compal: Η εταιρεία κατασκευής λάπτοπ έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Compal Electronics, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών υπολογιστών (και συναφών συσκευών), με έδρα την Ταϊβάν, έπεσε θύμα ransomware (;) επίθεσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Compal

Σύμφωνα με το σημείωμα που άφησαν οι hackers για τα λύτρα, υπεύθυνη για την παραβίαση είναι η συμμορία πίσω από το DoppelPaymer ransomware.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το περιστατικό ανακαλύφθηκε την Κυριακή το πρωί και πιστεύεται ότι επηρέασε περίπου το 30% των συστημάτων της Compal.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν ένα μήνυμα από το IT προσωπικό της Compal, που τους ζητούσε να ελέγξουν την κατάσταση των workstations και να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα σημαντικά αρχεία τους, που δεν επηρεάστηκαν από τη ransomware επίθεση.

Από την Κυριακή, το IT προσωπικό της Compal επανεγκαθιστά κρυπτογραφημένα workstations.

Στέλεχος της Compal επιβεβαιώνει το hack (αρνείται το ransomware)

Παρά τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Compal, Qingxiong Lu, δήλωσε σε δημοσιογράφους του United News Network ότι η εταιρεία υπέστη πράγματι μια παραβίαση ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε ότι η πρόσφατη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών προκλήθηκε από ransomware.

Δεν εκβιάζουν hackers την Compal, όπως φημολογείται από τον εξωτερικό κόσμο“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Compal στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, ο Qingxiong είπε ότι το περιστατικό επηρέασε μόνο το εσωτερικό δίκτυο των γραφείων της εταιρείας και ότι οι γραμμές παραγωγής της Compal, οι οποίες κατασκευάζουν φορητούς υπολογιστές για άλλες εταιρείες, δεν έχουν επηρεαστεί.

Ο Qingxiong εκτιμά ότι η εταιρεία θα επανέλθει στο φυσιολογικό πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης των συστημάτων.

Η Compal είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών στον κόσμο μετά την Quanta Computer, μια άλλη εταιρεία της Ταϊβάν. Η εταιρεία κατασκευάζει μερικά από τα μεγαλύτερα brands στον τομέα των υπολογιστών. Για παράδειγμα στο παρελθόν, η Cοmpal παρήγαγε φορητούς υπολογιστές για εταιρείες όπως η Apple, η Acer, η Lenovo, η Dell, η Toshiba, η HP και η Fujitsu. Επίσης, η εταιρεία κατασκευάζει οθόνες, tablet, smartwatch, έξυπνες τηλεοράσεις και άλλο εξοπλισμό για υπολογιστές.

Αν όντως ισχύει ότι η εταιρεία χτυπήθηκε από το DoppelPaymer ransomware (το οποίο είναι πολύ πιθανό, αφού κυκλοφόρησε screenshot του ransom note), τότε η Compal είναι η τρίτη μεγάλη εταιρεία της Ταϊβάν, που έπεσε θύμα ransomware επίθεσης φέτος. Η κρατική εταιρεία ενέργειας, CPC Corp., χτυπήθηκε από το ColdLocker ransomware τον Μάιο, ενώ το εργοστάσιο του αμερικανικού κατασκευαστή smartwatch Garmin με έδρα την Ταϊβάν, έπεσε θύμα του WastedLocker ransomware τον Ιούλιο.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS