ΑρχικήHow ToTips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

Η στροφή στην απομακρυσμένη εργασία ήταν απότομη για τις εταιρείες και τα μέλη της ομάδας τους που ήταν νέοι στη διαδικασία, αλλά πολλοί προσαρμόστηκαν γρήγορα και εκτίμησαν την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι. Ωστόσο, μια πτυχή της εξ αποστάσεως εργασίας παραμένει πηγή ανησυχίας για πολλούς: η αντιμετώπιση προβλημάτων και η επίλυση των τεχνολογικών θεμάτων που αναπόφευκτα εμφανίζονται.

απομακρυσμένη εργασία
Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

Όταν εργάζεστε στο γραφείο, είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με το τμήμα IT όταν ο υπολογιστής ή το λογισμικό σας δεν συμπεριφέρεται όπως θα περιμένατε. Τα μέλη της τεχνικής ομάδας είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν, αλλά οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα οπότε καλό θα είναι να γνωρίζουν κάποια βασικά θα ήταν καλά εξυπηρετημένοι για να μάθουν κάποια βασικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

1. Ξεκινήστε με τα πιο απλά βήματα.

Προσπαθήστε να επαναφέρετε ή να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό σας. Αποσυνδέστε τα πράγματα και συνδέστε τα ξανά. Και αν αυτό αποτύχει, απομακρυνθείτε για ένα λεπτό – ή πέντε – και επανεξετάστε το πρόβλημα με φρέσκα μάτια μετά από ένα διάλειμμα. Αν το δοκιμάσετε, μπορεί να εκπλαγείτε!

2. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και κάντε μια έρευνα.

Υπάρχουν μια σειρά από βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Ένα: Μείνετε ήρεμοι. Είναι απλά ένας υπολογιστής. Δύο: Επανεκκίνηση. Αυτό λύνει έναν εκπληκτικό αριθμό προβλημάτων. Τρία: Εάν η επανεκκίνηση δεν λειτούργησε, κάντε αναζήτηση στην Google ή στο YouTube σχετικά με το πρόβλημά σας. Βεβαιωθείτε ότι μιλούν για το ίδιο περίπου λειτουργικό σύστημα που έχετε, στη συνέχεια προχωρήστε και αυτοεξυπηρετήστε.

3. Βεβαιωθείτε ότι το software σας είναι ενημερωμένο.

Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του software, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενημερώσεων. Το software αναπτύσσεται με την έννοια της συνεχούς ολοκλήρωσης, της συνεχούς παράδοσης (CI/CD) και των γρήγορων αλλαγών. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι η μη ενημέρωση του λογισμικού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά από προβλήματα.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Οι περισσότεροι δεν αναφέρουν τεχνικά προβλήματα στην ομάδα IT της εταιρείας τους

απομακρυσμένη εργασία
Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

4. Παρέχετε σαφείς, εμπεριστατωμένες πληροφορίες στην ομάδα IT σας.

Η συμβουλή μου είναι να είστε σαφείς και συνοπτικοί κατά την αναφορά του προβλήματός σας. Πολλές φορές οι τελικοί χρήστες αποτυγχάνουν να παράσχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ένας ειδικός πληροφορικής για τη διάγνωση του προβλήματος. Τραβήξτε ένα screenshot για να δείξετε στον ειδικό το πρόβλημα. Το να λέτε “Το ίντερνετ μου δεν λειτουργεί” δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες.

5. Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη βοήθεια.

Όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, το να γνωρίζετε πώς να ενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη βοήθεια, έτσι ώστε το άτομο από την άλλη πλευρά να έχει πρόσβαση στο terminal σας και να κάνει ό, τι χρειάζεται είναι πολύ χρήσιμο. Με την ίδια σημείωση, θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε καλά αυτό το εργαλείο, ώστε να είναι ασφαλές όταν δεν χρειάζεται.

Δείτε επίσης: FBI για απομακρυσμένη εργασία: Μην δουλεύετε από ξενοδοχεία!

6. Μην ξεχνάτε να κάνετε reboot.

Η ζωή είναι πολυάσχολη και πολλοί από εμάς κάνουμε χίλια πράγματα ταυτόχρονα. Έχουμε πολλές εφαρμογές που εκτελούνται στους υπολογιστές μας και πολλές καρτέλες ανοίγουν στα προγράμματα περιήγησής μας. Αυτό επιβραδύνει τον υπολογιστή και μερικές φορές περνάμε για εβδομάδες χωρίς επανεκκίνηση των φορητών υπολογιστών μας. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσα «φανταστικά» ζητήματα εξαφανίζονται κάνοντας μια απλή επανεκκίνηση του συστήματός σας πριν καλέσετε το IT.

7. Ελέγξτε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Η αύξηση της χρήσης των πλατφορμών συσκέψεων δημιουργεί προβλήματα εύρους ζώνης και καθυστέρησης. Βεβαιωθείτε ότι το δίκτυό σας λειτουργεί καλά και απενεργοποιήστε το βίντεο εάν αντιμετωπίζετε ασταθή σύνδεση. Σε πολλούς κλάδους, τα προβλήματα καθυστέρησης μπορούν να δημιουργήσουν ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο δημιουργούν μια δυναμική άποψη για τις λειτουργίες παραγωγής.

8. Να θυμάστε ότι η τεχνολογία έχει περιορισμούς.

Εκτός από το να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον εξοπλισμό σας, είναι καλό να αναπτύξετε μια συγκεκριμένη οπτική γύρω από τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Ναι, το Zoom θα πέσει, το Wi-Fi θα αργεί και πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, να διαβάσετε ξανά το εγχειρίδιο και να ανανεώσετε το router σας. Προσπαθήστε να μην τα παίρνετε όλα πολύ σοβαρά. Όλοι οι άλλοι έχουν τα ίδια τεχνικά προβλήματα με εσάς.

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS