ΑρχικήinetZuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε "εταιρεία metaverse"

Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Ο Mark Zuckerberg έχει μοιραστεί το όραμά του να μετατρέψει το Facebook από social media εταιρεία σε «εταιρεία metaverse» μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το metaverse είναι ένας διαδικτυακός κόσμος όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να δουλεύουν και να επικοινωνούν σε ένα virtual περιβάλλον, χρησιμοποιώντας συνήθως VR headsets.

Ο CEO του Facebook το περιέγραψε ως «ένα embodied Internet, όπου αντί να βλέπεις μόνο περιεχόμενο – είσαι σε αυτό». Συγκεκριμένα, ανέφερε στο “The Verge” ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν μέσα σε «μικρά, λαμπερά ορθογώνια». «Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να αλληλεπιδρούν με αυτόν τον τρόπο», είπε, μιλώντας για την εξάρτηση των ανθρώπων από τα κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Θα λανσάρει το πρώτο του smartwatch με δύο κάμερες το 2022

Μία εφαρμογή του metaverse που έδωσε, ήταν η δυνατότητα να πηδήξει κάποιος σχεδόν σε μια 3D συναυλία αφού αρχικά την παρακολουθεί μέσα από μια οθόνη κινητού τηλεφώνου. «Νιώθεις παρών δίπλα σε άλλους ανθρώπους σαν να βρίσκεσαι σε άλλα μέρη, έχοντας διαφορετικές εμπειρίες που δεν θα μπορούσες να έχεις απαραίτητα σε μια εφαρμογή 2D ή σε μια ιστοσελίδα, όπως χορός, για παράδειγμα, ή διαφορετικά είδη γυμναστικής», είπε.

Το Facebook εργάζεται επίσης για ένα «άπειρο γραφείο» που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τον ιδανικό χώρο εργασίας τους μέσω του VR.

Zuckerberg - Facebook - metaverse
Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

«Στο μέλλον, αντί να το κάνεις αυτό μέσω τηλεφωνικής κλήσης, θα μπορείς να καθίσεις ως ολόγραμμα στον καναπέ μου, ή θα μπορώ να καθίσω ως ολόγραμμα στον καναπέ σου, και θα είναι πραγματικά σαν να είμαστε στο ίδιο μέρος, ακόμα κι αν είμαστε σε διαφορετικές πολιτείες ή εκατοντάδες μίλια μακριά. Νομίζω ότι είναι πραγματικά δυνατό.»

Δείτε ακόμη: Facebook: Μόλις πρόσφατα απέκλεισε το hashtag #VaccinesKill

Το Facebook έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εικονική πραγματικότητα (VR), ξοδεύοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Oculus που αναπτύσσει τα VR προϊόντα της. Το 2019, κυκλοφόρησε το Facebook Horizon – ένα συναρπαστικό invitation-only περιβάλλον, όπου οι χρήστες μπορούν να μιλούν και να chatάρουν σε έναν virtual χώρο με ένα cartoon avatar, μέσω των Oculus headsets.

Ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι τα υπάρχοντα VR headsets ήταν «λίγο αδέξια» και χρειάζονταν βελτίωση για να δουλεύουν οι άνθρωποι με αυτά όλη μέρα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το metaverse του Facebook θα ήταν «προσβάσιμο σε… διαφορετικές πλατφόρμες υπολογιστών», συμπεριλαμβανομένων των VR, AR (επαυξημένης πραγματικότητας), υπολογιστών, κινητών συσκευών και κονσόλων παιχνιδιών.

metaverse
Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Πρόταση: Facebook: Ομάδες κατά του εμβολιασμού αποφεύγουν την ανίχνευση αλλάζοντας όνομα

Η ιδέα του metaverse είναι δημοφιλής σε τεχνολογικές εταιρείες που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο τρισδιάστατο Διαδίκτυο, που θα συνδέει ψηφιακούς κόσμους, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν παρέα μέσα από την εικονική πραγματικότητα. Οι ρίζες του προέρχονται από το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Neal Stephenson “Snow Crash” του 1992, όπου χρησίμευσε ως διάδοχος του Διαδικτύου με εικονική πραγματικότητα.

Οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να εφαρμόσουν στοιχεία metaverse σε δημοφιλή παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Animal Crossing, Fortnite και Roblox. Αυτό περιλαμβάνει το σχεδιασμό live events, όπως συναυλιών και τουρνουά, όπου εκατομμύρια παίκτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν από όλο τον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS