ΑρχικήinetΛευκός Οίκος: Τα social media πρέπει να λογοδοτούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης

Λευκός Οίκος: Τα social media πρέπει να λογοδοτούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης

Σύμφωνα με μια δήλωση της διευθύντριας επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Kate Bedingfield, οι μεγάλες social media πλατφόρμες θα πρέπει να λογοδοτούν για τη δημοσίευση περιεχομένου παραπληροφόρησης. Ο Λευκός Οίκος και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Biden λαμβάνει πολύ σοβαρά το θέμα της διάδοσης παραπληροφόρησης (μέσω social media) που σχετίζεται με τον COVID-19 και τα εμβόλια.

Δείτε επίσης: Twitter: Αποκλείει τη Marjorie Taylor Greene για δημοσίευση παραπληροφόρησης Covid

social media παραπληροφόρησης
Λευκός Οίκος: Τα social media πρέπει να λογοδοτούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης

Πριν μερικές ημέρες, ο Πρόεδρος είχε μιλήσει με τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγάλων social media εταιρειών και είχε τονίσει ότι οι οι πλατφόρμες βλάπτουν ή ακόμα και σκοτώνουν τους ανθρώπους, όταν αφήνουν να διαδίδεται παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια. Στο στόχαστρο βρέθηκε κυρίως το Facebook.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν αυτές οι εταιρείες πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη δημοσίευση παραπληροφόρησης που προκαλούν βλάβη στους ανθρώπους, η Kate Bedingfield δήλωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τις πολιτικές που αφορούν στα social media. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την τροποποίηση του Communications Decency Act, ή του άρθρου 230 του νόμου (το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να αφαιρούν επιβλαβές περιεχόμενο αλλά ταυτόχρονα δεν τις θεωρεί υπεύθυνες για το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες).

Δείτε επίσης: Reddit: Αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση με τον καλύτερο τρόπο

Το εξετάζουμε αυτό, και σίγουρα θα πρέπει να θεωρηθούν υπόλογοι“, δήλωσε η Bedingfield. “Και νομίζω ότι έχετε ακούσει τον Πρόεδρο να μιλά πολύ σοβαρά για αυτό. Καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι“.

H εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, είχε πει ότι η κυβέρνηση Biden είχε αρχίσει να “επισημαίνει δημοσιεύσεις στο Facebook που διαδίδουν παραπληροφόρηση” και ότι η κυβέρνηση είχε προτείνει αλλαγές στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

social media Λευκός Οίκος

Οι χθεσινές δηλώσεις της Bedingfield ακολουθούν μια “μάχη” μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Facebook, αφού όπως είπαμε και παραπάνω, ο Πρόεδρος Joe Biden την περασμένη εβδομάδα είπε ότι γίγαντες των social media όπως το Facebook “σκοτώνουν ανθρώπους” επιτρέποντας παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια Covid.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Λευκός Οίκος: Τα social media πρέπει να λογοδοτούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης

Το Facebook απάντησε λέγοντας ότι η εταιρεία δεν θα επηρεαστεί από κατηγορίες που δεν έχουν βάση.

Ο Biden αργότερα διευκρίνισε ότι δεν ήταν το Facebook που σκοτώνει ανθρώπους, αλλά οι χρήστες που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση. Ωστόσο, ο Πρόεδρος λέει ότι το Facebook πρέπει να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της “εξωφρενικής παραπληροφόρησης” σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS