ΑρχικήinetTwitter: Αποκλείει τη Marjorie Taylor Greene για δημοσίευση παραπληροφόρησης Covid

Twitter: Αποκλείει τη Marjorie Taylor Greene για δημοσίευση παραπληροφόρησης Covid

Το Twitter δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναστέλλει την εκπρόσωπο Marjorie Taylor Greene από την υπηρεσία της για 12 ώρες μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων που παραβίαζαν την πολιτική σχετικά με την κοινοποίηση παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τον Covid.

Twitter covid

Δείτε επίσης: COVID-19: Ο καπνός από τις πυρκαγιές αυξάνει την ευαισθησία στον ιό

Η κα Greene, υπήρξε μεγάλη πολέμια των εμβολίων και των μασκών ως εργαλεία για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σε tweets της την Κυριακή και τη Δευτέρα, υποστήριξε ότι ο Covid-19 δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, εκτός εάν είναι παχύσαρκοι ή άνω των 65 ετών και είπε ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά.

Στην πατρίδα της κυρίας Greene, τη Γεωργία, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 193 τοις εκατό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το Twitter είπε ότι τα tweets της κας Greene αποτελούν παραπληροφόρηση και την ανέστειλε από την υπηρεσία της μέχρι την Τρίτη. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ετικέτες στις αναρτήσεις της κυρίας Greene σχετικά με τα εμβόλια, αποκαλώντας τες «παραπλανητικά» και επισημαίνοντας πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολιασμών.

Δείτε ακόμα: Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Προστατεύονται τα προσωπικά στοιχεία σου;

Σε μια δήλωση, η κα Greene είπε ότι οι εταιρείες της Silicon Valley συνεργάστηκαν με τον Λευκό Οίκο για να επιτεθούν στην ελευθερία του λόγου. Όπως ισχυρίζεται, οι εταιρείες συνεργάζονται με την κυβέρνηση για να περάσουν τη δική της γραμμή σχετικά με τα εμβόλια.

Το Twitter ανέλαβε δράση αφού ο Πρόεδρος Biden κάλεσε τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια στις πλατφόρμες τους.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι συγκεκριμένοι χρήστες ήταν υπεύθυνοι για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης. Η εταιρεία πρέπει να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της «εξωφρενικής παραπληροφόρησης» που εξαπλώνεται στην πλατφόρμα της αντί να λαμβάνει τις παρατηρήσεις μας ως προσωπική προσβολή, πρόσθεσε ο κ. Biden.

Δείτε επίσης: Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Το Twitter έχει απαγορεύσει εδώ και πολύ καιρό στους χρήστες να μοιράζονται παραπληροφόρηση σχετικά με τον Covid που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό σε άλλους ανθρώπους. Τον Μάρτιο, η εταιρεία εισήγαγε μια πολιτική που εξηγούσε τις κυρώσεις για την κοινή χρήση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια.

Η κα Greene είχε προηγουμένως ανασταλεί από το Twitter τον Απρίλιο, αλλά η εταιρεία είπε ότι ήταν ένα λάθος που προκλήθηκε από ένα από τα αυτοματοποιημένα συστήματά της για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κατάχρησης.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ΨΕΜΑ και δεν ήταν λάθος», είπε η κυρία Greene μετά την άρση της αναστολής της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS