ΑρχικήinetΗ Apple βγαίνει από τη Silicon Valley για να διατηρήσει το προσωπικό

Η Apple βγαίνει από τη Silicon Valley για να διατηρήσει το προσωπικό

Η Apple «εντείνει τις προσπάθειές της για αποκέντρωση από τη Silicon Valley», μετά από δυσκολίες πρόσληψης και διατήρησης του προσωπικού της στα κεντρικά γραφεία του Apple Park στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.

Apple Silicon Valley

Δείτε επίσης: Intel & Apple θα χρησιμοποιήσουν πρώτες τα τσιπ 3 νανομέτρων της TSMC;

Στη δεύτερη έκδοση του νέου ενημερωτικού δελτίου Power On για τη Bloomberg, ο Gurman προτείνει ότι η Apple είναι διατεθειμένη να απομακρυνθεί από την παράδοσή της που θέλει να προσελκύει τεχνολόγους στο Cupertino, υπέρ του ανοίγματος γραφείων σε μέρη όπου το κόστος λειτουργίας είναι λιγότερο υψηλό και το κόστος ζωής δεν είναι τόσο απαγορευτικό για τους υπαλλήλους της.

Δείτε ακόμα: Apple: Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία παρά τις διαμαρτυρίες

Η εταιρεία λέγεται ότι “χάνει ταλέντα”, επειδή οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να αντέξουν το υψηλό κόστος ζωής στο San Francisco Bay Area, παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετά υψηλούς μισθούς για τα περισσότερα πρότυπα. Παρόλα αυτά, πολλοί μηχανικοί που μίλησαν με τον Gurman παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να εξισορροπήσουν τα έξοδα διαβίωσης με πράγματα όπως τα δίδακτρα για τα παιδιά τους και τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις.

Ταυτόχρονα, υπό την πίεση να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου, η Apple λέγεται ότι συνειδητοποίησε ότι «δεν μπορεί πλέον να περιμένει τους καλύτερους σχεδιαστές και μηχανικούς να έλθουν προς το διαστημόπλοιο», και πρέπει αντ ‘αυτού να πάει εκεί όπου αυτοί οι άνθρωποι ήδη ζουν, κάτι που θα καθιστούσε επίσης λιγότερο δύσκολη την οικοδόμηση ενός διαφορετικού εργατικού δυναμικού.

Δείτε επίσης: Η Apple θα επεκτείνει τα μοντέλα iPhone 13 mmWave το φθινόπωρο

Τα σχέδια έρχονται καθώς η Apple ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για τους υπαλλήλους λιανικής σε όλο τον κόσμο, που θα τους επέτρεπε μερικές φορές να εργάζονται από το σπίτι. Η κίνηση ακολουθεί επίσης πρόσφατες αναφορές εταιρικού προσωπικού που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο της εταιρείας να επιστρέψει σε τρεις ημέρες κανονικής εργασίας την εβδομάδα, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS