ΑρχικήinetReddit: Αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση με τον καλύτερο τρόπο

Reddit: Αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση με τον καλύτερο τρόπο

Η Reddit ισχυρίστηκε ότι η δική της κοινότητα και οι διαχειριστές είναι οι καλύτεροι συντονιστές κατά της παραπληροφόρησης, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει ένα γραφείο στην Αυστραλία για πρώτη φορά.

Reddit

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Τον περασμένο χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, η παραπληροφόρηση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση. Μεγάλο μέρος της εστίασης ήταν στο Twitter, το Facebook και το YouTube, ενώ η πλατφόρμα του Reddit δεν είχε κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Reddit έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες κλήσεις για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδόθηκαν στην πλατφόρμα του.

Το «Reddit moderation» λειτουργεί σε τρία επίπεδα: ιστότοπου, κοινότητας και χρήστη. Η εταιρεία έχει μια γενική πολιτική περιεχομένου για όλες τις κοινότητές της, η οποία, εάν παραβιαστεί, μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση περιεχομένου. Στη συνέχεια, τα subreddits έχουν τους δικούς τους κανόνες κοινότητας που εφαρμόζονται από τους χρήστες, οι οποίοι ενεργούν ως διαχειριστές ή συντονιστές αυτών των κοινοτήτων.

Δείτε επίσης: ΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

Η θετική ή αρνητική ψηφοφορία στα posts στο Reddit είναι η τελευταία μορφή εποπτείας, όπου οι χρήστες στην κοινότητα αξιολογούν μια ανάρτηση ή σχόλιο, αλλάζοντας αυτό που βλέπουν πρώτα οι χρήστες στη σελίδα. Οι άνθρωποι σχολιάζουν επίσης συχνά και διορθώνουν την όποια παραπληροφόρηση ως μέρος της συζήτησης στις κοινότητες του Reddit.

Αυτό είναι το σύστημα που ξεχωρίζει το Reddit από άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit Jen Wong στο Guardian.

Το Reddit έχει συγκεκριμένες πολιτικές κατάργησης περιεχομένου και το 2020 κατάργησε περισσότερα από 200.000 κομμάτια περιεχομένου από τον ιστότοπό του. Ο κύριος λόγος για την κατάργηση περιεχομένου ήταν το μισητό περιεχόμενο στα 55.000, η ​​παρενόχληση στα 51.000 και η σεξουαλικοποίηση ανηλίκων στα 45.000.

Το Reddit δεν αναφέρεται στην ποσότητα της παραπληροφόρησης που αφαιρεί, αλλά λέει ότι εμπίπτει σε μια ξεχωριστή κατηγορία, που ονομάζεται χειραγώγηση περιεχομένου – εκ των οποίων το Reddit κατάργησε πάνω από 84.000 αναρτήσεις, σχόλια και ιδιωτικά μηνύματα το 2020.

Ο ανώτερος λέκτορας του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland, Dr Timothy Graham, ο οποίος εξέτασε το Reddit και την παραπληροφόρηση σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, δήλωσε στο Guardian Australia ότι το κουμπί αρνητικής ψήφου ήταν μια «σεισμική διαφορά» στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε σύγκριση με το Twitter και το Facebook.

Δείτε επίσης: Facebook: Ισχυρότερη δράση κατά χρηστών που διαδίδουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση

Ωστόσο, είπε ότι η αποτελεσματικότητά του ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την κοινότητα – επισημαίνοντας ένα συγκεκριμένο subreddit που επικεντρώνεται στις συνωμοσίες που έχει 1,5 εκατομμύρια μέλη.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS