ΑρχικήinetΟυκρανία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες PS4 σε...φάρμα κρυπτονομισμάτων

Ουκρανία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες PS4 σε…φάρμα κρυπτονομισμάτων

Χιλιάδες PS4 κατασχέθηκαν μετά την ανακάλυψή τους σε μια παλιά αποθήκη, η οποία χρησιμοποιείτο παράνομα για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στην πόλη Vinnytsia, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Southern Bug, υπήρχε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη βιομηχανική της περιοχή που κάποτε ανήκε σε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας “JSC Vinnytsiaoblenergo”.

Κατά την επιδρομή τους στην αποθήκη, οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν αυτό που ονόμασαν «τη μεγαλύτερη υπόγεια φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της χώρας», η οποία έκλεβε ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με την αναφορά, κατασχέθηκαν 5.000 gaming συσκευές, 3.800 εκ των οποίων ήταν κονσόλες. Βρέθηκαν επίσης πάνω από 500 κάρτες γραφικών και 50 επεξεργαστές.

Διαβάστε επίσης: Android apps υπόσχονται υπηρεσίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για να κλέψουν χρήματα από χρήστες

Η JSC Vinnytsiaoblenergo ανέφερε σε σχετική της δήλωση τα ακόλουθα: «Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ούτε ανήκει στην εταιρεία μας. Δε θα βρούμε δικαιολογίες. Ας καταλάβει η SBU τί συνέβη εδώ.» Η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κλοπή ρεύματος.

Ουκρανία PS4 - .φάρμα κρυπτονομισμάτων
Ουκρανία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες PS4 σε…φάρμα κρυπτονομισμάτων

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, η αξία του ρεύματος που κλάπηκε ξεπερνά τις €200.000 το μήνα, ενώ το τοπικό δίκτυο ήταν κοντά στο να καταρρεύσει και να αφήσει χωρίς ρεύμα ολόκληρες γειτονιές στην πόλη Vinnytsia των 400.000 κατοίκων.

Δείτε ακόμη: Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η μαζική εξόρυξη bitcoin θερμαίνει μια τοπική λίμνη

Για να αποκρύψουν τη ρευματοκλοπή, οι crypto miners χρησιμοποιήσαν “πειραγμένους” μετρητές, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική κατανάλωση ρεύματος. Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει όλους τους υπόπτους και να διαπιστώσει αν ενεπλάκησαν σε αυτό στελέχη της εταιρείας.

Η ουκρανική αστυνομία ανέφερε επίσης ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις «κατοικίες του δράστη», όπου κατασχέθηκαν επίσης draft notes σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, notebooks, handsets και συσκευές αποθήκευσης USB.

Ουκρανία PS4 - φάρμα κρυπτονομισμάτων
Ουκρανία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες PS4 σε…φάρμα κρυπτονομισμάτων

Πρόταση: Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Οι έρευνες διεξήχθησαν από ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου υπό την επίβλεψη της Γενικής Εισαγγελίας.

Το 2019, σε μία άλλη φάρμα κρυπτονομισμάτων, κινεζικές αρχές ανακάλυψαν καλώδια κρυμμένα σε λίμνες ψαριών που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου. Οι ενεργές εξέδρες Bitcoin βρέθηκαν κρυμμένες σε υπόστεγο, αφότου χρησιμοποιήθηκαν drones για τον εντοπισμό του δράστη.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS