ΑρχικήinetΤεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Τεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Περισσότεροι από 35 οργανισμοί απαιτούν από τους κορυφαίους εμπόρους λιανικής των ΗΠΑ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου (facial recognition) για να καταγράφουν αγοραστές και υπαλλήλους στα καταστήματά τους. Πρόκειται για μία τεχνολογία που έμποροι λιανικής και γενικά εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει για να αποτρέψουν περιστατικά κλοπής, αλλά και για να εντοπίσουν δράστες.

Η εκστρατεία έχει την ονομασία “Απαγόρευση του Facial Recognition στα Καταστήματα” και έχει εντοπίσει καταστήματα που έχουν δεσμευτεί να μην χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου, όπως τα Walmart, Home Depot και Target. Τώρα, ασκεί πιέσεις σε εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, ή σε εκείνες που ενδέχεται να τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ορισμένες από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτήν την περίοδο την εν λόγω τεχνολογία, σύμφωνα με το site, είναι οι Apple, Lowe’s, Albertsons, Macy’s και Ace Hardware.

Οι εταιρείες που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στο μέλλον, είναι οι Walgreens, 7-Eleven και McDonalds. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα των εταιρειών στο site.

Facial Recognition - έμποροι λιανικής
Τεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Διαβάστε επίσης: Facial Recognition: Όσα πρέπει να ξέρετε για την αναγνώριση προσώπου!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Fight for the Future” οργάνωσε την εκστρατεία τον περασμένο μήνα, ως μέρος του μεγαλύτερου project “Ban Facial Recognition” και τώρα έχει την υποστήριξη οργανώσεων δικαιωμάτων των πολιτών – όπως οι Mijente, Public Citizen και Data for Black Lives – καθώς και άλλων, όπως η Ομοσπονδία Καταναλωτών της Αμερικής και το Tor Project.

Η εταιρεία παροχής τεχνολογίας facial recognition “Kairos”, η οποία χαρακτηρίζεται ως ηθικός πωλητής της τεχνολογίας, επίσης συμμετέχει στην εν λόγω εκστρατεία. Πολλοί λιανοπωλητές έχουν χρησιμοποιήσει επεμβατικές τεχνολογίες, όπως προϊόντα που κάνουν ping στο Bluetooth του τηλεφώνου σας και στη συνέχεια καταχωρούν τη μοναδική διεύθυνση MAC, αλλά οι αναβαθμίσεις που λειτουργούν με την τεχνολογία AI σε συστήματα παρακολούθησης βίντεο, έχουν επιτρέψει σε λειτουργίες όπως η αναγνώριση προσώπου να είναι πιο προσιτές από ποτέ.

Δείτε ακόμη: Με την αναγνώριση προσώπου θα κάνετε όλες τις πληρωμές από το κινητό

Facial Recognition
Τεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Για παράδειγμα, η Rite-Aid εγκατέστησε «αθόρυβα» κάμερες αναγνώρισης προσώπου σε εκατοντάδες καταστήματα των ΗΠΑ, κυρίως σε περιοχές όπου έμεναν άνθρωποι έγχρωμοι και χαμηλού εισοδήματος, ανέφερε το Reuters τον Ιούλιο του 2020. Οι κάμερες σκάναραν τα πρόσωπα των αγοραστών, για να βρουν υπόπτους για εγκληματικές δραστηριότητες και, στη συνέχεια, έστελναν ειδοποιήσεις στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Walmart χρησιμοποίησε επίσης την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Clearview AI περισσότερες από 300 φορές, σύμφωνα με το BuzzFeed News, ενώ είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να τη δοκιμάσει και για να πιάσει κλέφτες. Ωστόσο, τώρα φαίνεται να ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση χρησιμοποιώντας το AI για να βρίσκει μη σκαναρισμένα προϊόντα σε περίπτερα αυτοελέγχου.

Facial Recognition έμποροι λιανικής
Τεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Πρόταση: Ευρώπη: Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου εγείρουν ανησυχίες

Δεδομένου ότι αυτά τα καταστήματα είναι ιδιωτική ιδιοκτησία, οι εταιρείες δεν δεσμεύονται από κρατικούς ή τοπικούς κανονισμούς που απαγορεύουν τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου από την κυβέρνηση. Μόνο το Πόρτλαντ του Όρεγκον έχει συμπεριλάβει ιδιωτικές επιχειρήσεις στην απαγόρευση αναγνώρισης προσώπου.

Το Fight for the Future επισημαίνει επίσης ότι η πανδημία του COVID-19 έχει επεκτείνει τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου σε καταστήματα, η οποία περιλαμβάνει software για την καταμέτρηση των πελατών και των αποστάσεων.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS