ΑρχικήinetΟι κάμερες των Tesla βοηθούν την αστυνομία να κάνει συλλήψεις

Οι κάμερες των Tesla βοηθούν την αστυνομία να κάνει συλλήψεις

Το TeslaCam, το ενσωματωμένο σύστημα της Tesla που χρησιμοποιεί κάμερες Autopilot, βοήθησε την αστυνομία να κάνει τις απαιτούμενες συλλήψεις σε μια περίεργη τρομοκρατική υπόθεση που εκτυλίσσοταν στους δρόμους της Νότιας Καλιφόρνιας εδώ και πολλές εβδομάδες.

Tesla κάμερες

Δείτε επίσης: Tesla: Mετάβαση στο “Tesla Vision”- Τέλος το ραντάρ σε Model 3 και Y

Τις τελευταίες εβδομάδες, η αστυνομία στις κομητείες Riverside, Orange και Los Angeles έλαβε περισσότερες από 100 αναφορές για οχήματα που πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν παρκαρισμένα σε αυτοκινητόδρομους.

Οι επιθέσεις εμφανίστηκαν τυχαία και συχνά περιελάμβαναν πυροβολισμούς στα παράθυρα των κινούμενων οχημάτων, κάτι που όπως αντιλαμβανόμαστε είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι προπαραγγελίες!

Η έρευνα συνεχιζόταν για εβδομάδες, αλλά μόλις ο επιτιθέμενος πυροβόλησε ένα όχημα Tesla την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει.

Το ABC7 αναφέρει ότι ο Jesse Leal Rodriguez, ένας 34χρονος άντρας Anaheim, συνελήφθη αφού το όχημά του εντοπίστηκε από το ολοκληρωμένο σύστημα dashcam της Tesla – οι πυροβολισμοί προέρχονταν από το όχημα του:

«Ο Rodriguez τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη αφού ο οδηγός ενός Tesla ανέφερε ότι το παράθυρό του πυροβολήθηκε κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Hamner και του Hidden Valley Parkway στο Norco. Λόγω της υψηλής τεχνολογίας του Tesla, οι αρχές λένε ότι η κάμερα του οχήματος τράβηξε βίντεο από το όχημα του υπόπτου – ένα κόκκινο SUV.»

Όλα τα οχήματα της Tesla διατίθενται με οκτώ ενσωματωμένες κάμερες, ως μέρος των πακέτων Autopilot και Full Self-Driving με λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού.

Πριν από λίγα χρόνια, η Tesla αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια κάμερα στο ταμπλό (TeslaCam) και μια εφαρμογή παρακολούθησης (Sentry Mode).

Η λειτουργία Sentry Mode και TeslaCam της Tesla βοήθησε την αστυνομία να πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις, ειδικά σε περιστατικά κλοπής και βανδαλισμού.

Τώρα βοήθησε στη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του Rodriguez κατά το πυροβολισμό του οχήματος Tesla.

Ο Rodriguez κατηγορήθηκε για τρεις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας και κατηγορίες επίθεσης σε τρία άτομα προκαλώντας τους σωματικούς τραυματισμούς από την επίθεση στο όχημα της Tesla, το οποίο είχε τρεις επιβάτες.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει αν ο Rodriguez είναι υπεύθυνος για όλους τους πρόσφατους πυροβολισμούς αυτοκινήτων που αναφέρθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι επιθέσεις σταμάτησαν από τότε που συνελήφθη.

Δείτε επίσης: Η Tesla κρίνεται ένοχη για ένα update που μείωσε την ταχύτητα φόρτισης

Ζητούν από τα θύματα να επικοινωνήσουν με την αστυνομία για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση. Εάν καταδικαστεί για τις κατηγορίες που ήδη αντιμετωπίζει, ο Rodriguez θα μπορούσε να καταδικαστεί σε έως και 57 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS