ΑρχικήinetΜε την αναγνώριση προσώπου θα κάνετε όλες τις πληρωμές από το κινητό

Με την αναγνώριση προσώπου θα κάνετε όλες τις πληρωμές από το κινητό

Η αναγνώριση προσώπου στον έλεγχο ταυτοποίησης πληρωμών πρόκειται να μεταμορφώσει τον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου έως το 2025, αναφέρει μια νέα έρευνα.

αναγνώριση προσώπου

Μια έκθεση της Juniper Research ισχυρίζεται ότι η χρήση αυτού του λογισμικού αναμένεται να αυξηθεί κατά 120%. Το 2020 μόλις 671 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν την αναγνώριση προσώπου ενώ μέχρι το 2025 οι χρήστες αυτού του λογισμικού αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες.

Δείτε επίσης: Ελλάδα: Αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο από την αστυνομία!

Η άνοδος αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην προσιτή προσβασιμότητα, καθώς εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν μια μπροστινή κάμερα και ένα συμβατό λογισμικό όπως το FaceID της Apple.

Ωστόσο, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη οι πωλητές αναγνώρισης προσώπου να αναπτύξουν αποτελεσματικότερους ελέγχους επαλήθευσης βάσει του AI. Η έκθεση προειδοποιεί ότι η αποτυχία βελτίωσης της εγκυρότητας της ταυτότητας των χρηστών κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναλλαγών θα μπορούσε να μειώσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, ιδίως καθώς αυξάνονται οι προσπάθειες πλαστογράφησης.

Δείτε επίσης: Αναγνώριση προσώπου και “κράτη επιτήρησης”: Ανησυχία για ιδιωτική ζωή

Ενώ ο έλεγχος ταυτότητας πληρωμών πρόκειται να υποστεί τεράστια μετατροπή κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η μελέτη επισημαίνει τις ευρύτερες βελτιώσεις που θα συμβούν.

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ένας άλλος τομέας ανάπτυξης, με το 93% των smartphone να αναμένεται να διαθέτει βιομετρικές δυνατότητες μέχρι το 2025. Αντίθετα, η αναγνώριση προσώπου με βάση το hardware αναμένεται να λειτουργήσει μόνο στο 17% των βιομετρικά εξοπλισμένων smartphone που θα διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες το 2025.

Ομοίως, η χρήση της λειτουργίας αναγνώρισης φωνής για πληρωμές αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί από μόλις 111 εκατομμύρια χρήστες το 2020 σε πάνω από 704 εκατομμύρια έως το 2025. Ενώ η αναγνώριση φωνής για πληρωμές χρησιμοποιείται κυρίως στον τραπεζικό τομέα, η ευρύτερη αποδοχή της θα λέγαμε ότι φαίνεται απίθανη.

Δείτε επίσης: Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Τελικά, τα ευρήματα της έκθεσης καταλήγουν συνιστώντας στους πωλητές να χρησιμοποιούν μια βιομετρική στρατηγική πολλαπλών μεθόδων. Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός της χρήσης αναγνώρισης προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων μαζί με τους φωνητικούς και συμπεριφορικούς δείκτες θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του ασφαλούς περιβάλλοντος πληρωμής.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS