ΑρχικήinetIntel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Η Intel επέκτεινε στις 6 Ιανουαρίου την οικογένεια 3D καμερών RealSense, με ένα on-device σύστημα για αναγνώριση προσώπου. Η εταιρεία δήλωσε ότι το νέο σύστημα κάμερας “RealSense ID” συνδυάζει έναν ενεργό αισθητήρα βάθους με ένα εξειδικευμένο νευρωνικό δίκτυο σχεδιασμένο για να εκτελεί έλεγχο ταυτότητας προσώπου σε συσκευές που απευθύνονται σε καταναλωτές, όπως POS συστήματα, ΑΤΜ και kiosk. Έχοντας κάνει την εμφάνισή της το 2014, η τεχνολογία RealSense 3D της Intel χρησιμοποιεί κάμερες για τη μέτρηση του βάθους και επιτρέπει στα υπολογιστικά συστήματα να διαβάζουν τις εκφράσεις και τις χειρονομίες του προσώπου.

Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου αποτελούν όλο και περισσότερο προϊόν αμφισβήτησης, με τους αντιπάλους της τεχνολογίας να θέτουν συχνά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η αναγνώριση προσώπου παραβιάζει το απόρρητο των ανθρώπων. Η Intel προσπαθεί να εξαλείψει τυχόν αμφιβολίες και επικρίσεις, υποσχόμενη ότι το σύστημα αναγνώρισης “RealSense” βασίζεται στην προστασία του απορρήτου και έχει ως στόχο την προστασία των χρηστών.

Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός επεσήμανε πως το RealSense ID διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία anti-spoofing, η οποία εμποδίζει κάθε απόπειρα ψευδούς εισόδου μέσω της χρήσης φωτογραφιών, βίντεο ή μάσκας και την χαρακτηρίζει ως ένα ποσοστό ψευδούς αποδοχής 1 στο 1 εκατομμύριο. Το σύστημα επεξεργάζεται επίσης όλες τις εικόνες προσώπου τοπικά και κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα χρήστη.

Επιπλέον, η Intel τόνισε τα εξής: «Η λύση ενεργοποιείται μόνο μέσω της ευαισθητοποίησης του χρήστη και δεν θα γίνεται έλεγχος ταυτότητας, εκτός εάν ζητηθεί από έναν προ-εγγεγραμμένο χρήστη. Όπως ισχύει με όλη την τεχνολογία της εταιρείας, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ηθική εφαρμογή του RealSense και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Το RealSense ID είναι μια on-device λύση που συνδυάζει έναν ενεργό αισθητήρα βάθους με ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης για την πραγματοποίηση ελέγχου ταυτότητας προσώπου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το RealSense ID προσαρμόζεται στους χρήστες, καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως τα μαλλιά, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και λειτουργεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού για άτομα «με ένα ευρύ φάσμα υψών ή επιδερμίδων».

Ωστόσο, πολλές μελέτες καθώς και αναλύσεις του VentureBeat έδειξαν ότι οι αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου είναι «ευαίσθητοι» σε διάφορες προκαταλήψεις. Ένα ζήτημα είναι ότι τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση των αλγορίθμων αφορούσε λευκούς και άντρες. Η IBM διαπίστωσε ότι το 81% των ατόμων στις τρεις συλλογές προσώπου-εικόνας που αναφέρονται ευρύτερα σε ακαδημαϊκές μελέτες έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα. Οι ακαδημαϊκοί διαπίστωσαν ότι η τεχνολογία της κάμερας και οι τεχνικές μπορούν επίσης να ευνοήσουν το πιο ανοιχτό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι Amazon, IBM, Microsoft και άλλοι έχουν αυτο-επιβάλλει μορατόρια για την πώληση συστημάτων αναγνώρισης προσώπου.

Tο RealSense ID θα χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση σε «έξυπνες» κλειδαριές, έλεγχο πρόσβασης, POS, ΑΤΜ και kiosk. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την χρήση της εν λόγω τεχνολογίας και σε τομείς όπως η οικονομία και η υγειονομική περίθαλψη.

Intel: Κυκλοφορεί το RealSense ID για on-device αναγνώριση προσώπου!

Ο επικεφαλής διαχείρισης και μάρκετινγκ προϊόντων της Intel, Joel Hagberg, δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης αυτήν την εβδομάδα τα εξής: «Έχουμε πραγματοποιήσει εκτενή συλλογή δεδομένων όλων των εθνικοτήτων από την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε καλύψει όλες τις εθνικότητες».

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Sagi Ben Moshe, ανέφερε τα ακόλουθα: «Επενδύσαμε πολλά χρήματα για να χτίσουμε μια ιδιόκτητη βάση δεδομένων… Ήταν ένα τεράστιο έργο συλλογής δεδομένων που μας πήρε πολύ χρόνο, και αυτό το καθιστά μοναδικό». Παρόλα αυτά, ούτε ο Moshe ούτε ο Hagberg αποκάλυψαν το μέγεθος της βάσης δεδομένων ή αν είχαν διενεργηθεί έλεγχοι για τον εντοπισμό των προκαταλήψεων που μπορεί να υπήρχαν, ούτε τη μέθοδο με την οποία επιλέχθηκαν φωτογραφίες και θέματα που περιέχονται στη βάση δεδομένων.

Το σύστημα RealSense ID που θα προσφέρει on-device αναγνώριση προσώπου θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και η τιμή του θα ανέρχεται στα 99$.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS