ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η φωτεινότερη σελήνη του έτους

Η ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η φωτεινότερη σελήνη του έτους

Η ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη της χρονιάς, αφού εμφανίζεται ως το πρώτο από τα δύο supermoons του 2021.

ροζ πανσέληνος

Το σπάνιο θέαμα συμβαίνει όταν το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του, με το επόμενο να πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς ένα μήνα αργότερα στις 26 Μαΐου. Το supermoon αυτού του μήνα θα κορυφωθεί στις 4.31 π.μ. BST στις 27 Απριλίου. Η πανσέληνος του Απριλίου αναφέρεται παραδοσιακά ως Ροζ Σελήνη από κάποιες φυλές ιθαγενών Αμερικανών.

Δείτε επίσης: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Αυτό δεν οφείλεται στο χρώμα της – αν και μπορεί να φαίνεται ροζ σε ορισμένες περιπτώσεις – αλλά επειδή συμπίπτει με την περίοδο της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Θα είναι το πρώτο supermoon από τον περασμένο Μάιο, όταν το φεγγάρι πέρασε από απόσταση 360.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Η πανσέληνος του Απριλίου θα απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από τη Γη.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πραγματοποιεί τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις στο διάστημα!

Η εγγύτητα του φεγγαριού πρέπει να σημαίνει ότι θα είναι δυνατή η προβολή κρατήρων και άλλων επιφανειακών χαρακτηριστικών, ακόμη και χωρίς κιάλια ή τηλεσκόπιο.

Το supermoon θα εμφανιστεί ως ακόμα μεγαλύτερο όταν ανέβει ή όταν βρεθεί σε κατάσταση «ψευδαίσθησης Σελήνης» η οποία είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που αναγκάζει τη Σελήνη να φαίνεται μεγαλύτερη κοντά στον ορίζοντα από ό, τι ψηλότερα στον ουρανό.

Δείτε επίσης: Διάστημα: Σωματίδιο-φάντασμα στη Γη και σύννεφο στον Άρη

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μεγάλου εύρους από το Met Office υποδηλώνουν ότι τα τέλη Απριλίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους παρατηρητές του Ουρανού που ζουν στην Ευρώπη για να παρακολουθήσουν την ροζ πανσέληνο.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS