ΑρχικήinetΚάτοικοι ισχυρίζονται ότι η μαζική εξόρυξη bitcoin θερμαίνει μια τοπική λίμνη

Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η μαζική εξόρυξη bitcoin θερμαίνει μια τοπική λίμνη

Οι κάτοικοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται επειδή όπως λένε μια μεγάλη επιχείρηση εξόρυξης bitcoin, ανεβάζει τη θερμοκρασία της λίμνης Seneca. Η λίμνη Seneca είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στις πολιτείες της Νέας Υόρκης.

λίμνη

Δείτε επίσης: Bitcoin: Πέφτει κάτω από τα $ 30.000-Σε “ελεύθερη πτώση” η crypto αγορά

Συνήθως, η λίμνη χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για βαρκάδα, ψάρεμα, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες αναψυχής το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι κάτοικοι λένε ότι ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βενζίνη, μολύνει τον αέρα και θερμαίνει τη λίμνη.

Ένας κάτοικος λέει ότι η λίμνη είναι τόσο ζεστή, που αισθάνεται σαν να κολυμπά σε ένα υδρομασάζ. Ο τεράστιος σταθμός παραγωγής ενέργειας δεν χρησιμοποιείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους της περιοχής. Αντίθετα, ανήκει σε μια ιδιωτική εταιρεία μετοχών που ονομάζεται Atlas Holdings και διαχειρίζεται η Greenidge Generation LLC για την εξόρυξη bitcoin. Η ηλεκτρική παραγωγή του σταθμού έχει αυξηθεί κατά το τελευταίο ενάμισι έτος, με μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγεται να χρησιμοποιείται για την εξόρυξη bitcoin.

Δείτε ακόμα: Το Bitcoin θα λάβει μια πολύ σημαντική ενημέρωση απορρήτου

εξόρυξη bitcoin

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί υπολογιστές υψηλής απόδοσης που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργασίες στο εργοστάσιο εξόρυξης bitcoin διαρκούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι το εργοστάσιο καταναλώνει μια εκπληκτική ποσότητα ισχύος και παράγει πραγματική ρύπανση. Εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, λένε ότι η παγκόσμια εξόρυξη bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια σε ένα χρόνο από ό, τι ολόκληρη η χώρα της Χιλής.

Δείτε επίσης: Κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για hacking bitcoin wallets

Η ενέργεια για εργασίες εξόρυξης bitcoin που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα, όπως το φυσικό αέριο, θα μπορούσε να αυξήσει τις εκπομπές άνθρακα, να αυξήσει τη ρύπανση και να συμβάλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι αναφορές δείχνουν ότι η μονάδα Greenidge διαθέτει τουλάχιστον 8000 υπολογιστές και οι χειριστές σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν ακόμα περισσότερους.

Η προσθήκη επιπλέον υπολογιστών, θα σήμαινε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και ρύπανση. Όσοι αντιτίθενται στο bitcoin ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών αγοράζουν αυτά τα εργοστάσια και τα ανοίγουν εκ νέου για εξόρυξη ενέργειας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS