ΑρχικήinetΕταιρείες που επικεντρώνονταν σε εξόρυξη Bitcoin, στρέφονται στο AI

Εταιρείες που επικεντρώνονταν σε εξόρυξη Bitcoin, στρέφονται στο AI

Η καναδική εταιρεία Hive Blockchain άλλαξε το όνομά της τον Ιούλιο σε Hive Digital Technologies και ανακοίνωσε τη μετάβασή της από την εξόρυξη bitcoin, στο AI (τεχνητή νοημοσύνη).

bitcoin AI

Από το 2017, η Hive έχει γίνει πρωτοπόρος στην εξόρυξη bitcoin. Με το νέο όνομα, η εταιρεία επισημαίνει την αλλαγή της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας υπολογιστών GPU Cloud, που αποτελεί ζωτικό εργαλείο στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της ανάλυσης προηγμένων δεδομένων.

Δείτε επίσης: AMD: Λανσάρει την ισχυρότερη κινητή GPU της, το Radeon RX 7900M

Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στην εταιρεία να επεκτείνει τα κανάλια εσόδων της μέσω GPU της Nvidia. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Frank Holmes, δήλωσε ότι η μετάβαση απαιτούσε πολλή προσπάθεια και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού δικτύωσης και τη μετάβαση σε κέντρα δεδομένων υψηλότερης βαθμίδας, καθώς η εταιρεία μετακινείται από την εξόρυξη Ethereum στη φιλοξενία υπηρεσιών cloud GPU.

“Το μόνο κοινό είναι ότι οι GPU είναι οι κινητήριες δυνάμεις και στις δύο περιπτώσεις. Ωστόσο η υποδομή του GPU cloud απαιτεί hardware υποστήριξης υψηλής ποιότητας και ένα πιο ασφαλές και γρήγορο περιβάλλον κέντρου δεδομένων. Αν και η επιχείρηση στον τομέα του cloud GPU έχει μια απότομη καμπύλη εκμάθησης, η ομάδα μας προσαρμόζεται εύκολα και αποκτά γνώσεις γρήγορα.

Για ορισμένες εταιρείες, όπως η Iris Energy, μια εταιρεία κέντρων δεδομένων με δραστηριότητες στον Καναδά και το Τέξας, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ήδη μέρος του σχεδίου τους. Σύμφωνα με τον Αυστραλό συνιδρυτή της, Daniel Roberts, η Iris δεν χρειάστηκε να αλλάξει τη λειτουργία της όταν η τεχνητή νοημοσύνη εξελίχθηκε. Στο Guardian Australia, ανέφερε: “Η στρατηγική μας ήταν να ξεκινήσουμε την πλατφόρμα κέντρου δεδομένων με εξόρυξη bitcoin και στη συνέχεια να διατηρήσουμε την ευελιξία για τον ψηφιακό κόσμο. Η κύρια διαφορά μας με τους crypto-miners είναι ότι δεν είμαστε απλά “miners”, είμαστε επαγγελματίες κέντρων δεδομένων.”

Η Iris συνεχίζει να διατηρεί τη δυνατότητά της για εξόρυξη bitcoin, αλλά στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αναφέρει ότι επιτυγχάνει “υπολογιστική πυκνότητα ισχύος” με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Daniel Roberts εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ένα δίλημμα μεταξύ εξόρυξης bitcoin και τεχνητής νοημοσύνης.

bitcoin AI

Διαβάστε ακόμη: Ο Exynos 2400 έχει επίσημα 70% ταχύτερη CPU και RDNA3 GPU!

“Κατά τη γνώμη μου, όταν αξιολογήσετε το Bitcoin έναντι της τεχνητής νοημοσύνης, η αγορά θα επιτύχει μια ισορροπία ανάλογα με τις απαιτήσεις που βασίζονται στην αγορά για κάθε προϊόν”, δήλωσε. Ο Frank Holmes πρόσθεσε ότι η Hive έχει παρατηρήσει την αμφίδρομη λειτουργία των δύο βιομηχανιών. “Λατρεύουμε την εξόρυξη Bitcoin, αν και τα έσοδά της είναι αρκετά αβέβαια. Οι υπηρεσίες cloud GPU θα πρέπει να την συμπληρώνουν αποτελεσματικά”, σχολίασε.

Πηγή: slashdot

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS