ΑρχικήUpdatesΤο Bitcoin θα λάβει μια πολύ σημαντική ενημέρωση απορρήτου

Το Bitcoin θα λάβει μια πολύ σημαντική ενημέρωση απορρήτου

Το Bitcoin αποκτά περισσότερες δυνατότητες απορρήτου καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση του cryptocurrency σε πολλές επιθέσεις ransomware.

Bitcoin

Η πιο σημαντική ενημέρωση που γίνεται μέσα σε τέσσερα χρόνια στο computer software που υποστηρίζει το μεγαλύτερο ψηφιακό token στον κόσμο εγκρίθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με λίγες φανφάρες. Τα τελευταία χρόνια, οι μάχες μεταξύ των ομάδων που είναι γνωστές ως miners που διαχειρίζονται το δίκτυο χαρακτηρίστηκαν ως εμφύλιος πόλεμος και οδήγησαν σε παρακλάδια όπως το Bitcoin Cash.

Ενώ η κύρια πρόοδος κάνει το δίκτυο ευκολότερο στη χρήση για ορισμένες ενσωματωμένες εφαρμογές που ονομάζονται smart contracts, η λεγόμενη ενημέρωση Taproot θα μπορούσε να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν privacy wallets και υπηρεσίες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το να καταλάβεις ποιος πληρώνει. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά ανωνυμίας που εκτιμούν οι υποστηρικτές του νομίσματος, το οποίο λέει η επιβολή του νόμου χρησιμοποιείται συχνά για παράνομους σκοπούς. Οι ΗΠΑ έχουν πρόσφατα συνδέσει τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Colonial Pipeline Co. και της JBS SA με ομάδες ransomware που έχουν ως βάση τους την Ρωσία οι οποίες χρησιμοποίησαν το cryptocurrency.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin, ανέφεραν ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον τρόπο αποστολής πληρωμών σε εκατοντάδες άτομα και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται crypto derivatives ή bets στο δίκτυο.

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών smart-contract κατασκευάζονται αλλού, σε δίκτυα όπως το Ethereum. Το Taproot δεν θα κάνει το δίκτυο Bitcoin άμεσο ανταγωνιστή, καθώς το Ethereum έχει περισσότερη δραστηριότητα και δυνατότητες προγραμματιστή και είναι πιο εύκολο στη χρήση. Αλλά αυτό είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και θα μπορούσε να κάνει το Bitcoin πιο ελκυστικό για περισσότερους χρήστες και προγραμματιστές.

Οι ακριβείς νέες εφαρμογές που θα ενεργοποιήσει το Taproot θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να προσδιοριστούν. Η ενημέρωση Taproot εγκρίθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από την πλειοψηφία των miners, των οποίων οι υπολογιστές επαληθεύουν συναλλαγές και επιβραβεύονται με Bitcoin. Θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

«Προφανώς υποστηρίζουμε οτιδήποτε θα αυξήσει τη ζήτηση για νέες χρήσεις του Bitcoin και του δικτύου Bitcoin», δήλωσε ο Fred Thiel, Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon Digital Holdings, ένας Bitcoin miner που υποστηρίζει την αναβάθμιση.

Το Taproot θα είναι ένα «soft fork», που σημαίνει ότι η αναβάθμιση θα είναι συμβατή με προηγούμενες εκδόσεις του software. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι η λεγόμενη συγκεντρωτική πολλαπλή υπογραφή δημόσιου κλειδιού, η οποία αποκρύπτει αποτελεσματικά ορισμένες από τις πολυπλοκότητες μιας συναλλαγής που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο Bitcoin. Όχι μόνο διασφαλίζει μεγαλύτερο απόρρητο των συναλλαγών, αλλά επιτρέπει και φθηνότερες συναλλαγές μειώνοντας τον όγκο των δεδομένων που θα εγγραφούν στο blockchain.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS