ΑρχικήrapidalertWindows 11 leak: Δείτε τι φέρνει το νέο λειτουργικό σύστημα!

Windows 11 leak: Δείτε τι φέρνει το νέο λειτουργικό σύστημα!

Η Microsoft είχε πει ότι θα ανακοινώσει επίσημα την επόμενη έκδοση των Windows στις 24 Ιουνίου. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να ξεκινήσουν οι διαρροές. Χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, η οποία μας επέτρεψε να πάρουμε μια γεύση του νέου λειτουργικού συστήματος, Windows 11.

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 θα υποστηρίζονται μέχρι το 2025, έρχονται τα Windows 11

Microsoft Windows 11 λειτουργικό σύστημα

Η Microsoft έχει φροντίσει να κάνει αρκετές αλλαγές, αλλά στην πραγματικότητα τα Windows 11 βασίζονται στα Windows 10Χ, μια έκδοση που τελικά δεν θα κυκλοφορήσει. Όπως και να έχει, οι χρήστες δεν θα δυσκολευτούν να εξοικειωθούν με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Οι διαφορετικές εκδόσεις των Windows 11 είναι οι ίδιες με αυτές των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των Home, Pro, Enterprise και άλλων.

Η πρώτη αλλαγή που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ένα νέο λογότυπο των Windows. Αυτή η αλλαγή μπορεί να οφείλεται σε μια γενικότερη προσπάθεια της εταιρείας να φαίνονται τα προϊόντα της πιο Microsoft-branded αντί για Windows-branded.

Δείτε επίσης: Η λειτουργία των προαιρετικών update των Windows 10 είναι “σπασμένη”

Microsoft Windows 11

Μια άλλη αλλαγή, μέρος του επανασχεδιασμού, είναι οι στρογγυλεμένες γωνίες του μενού και των διάφορων εικονιδίων.

Ας δούμε, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες. Το μενού “Έναρξη” διαφέρει από αυτό των Windows 10. Η γραμμή εργασιών βρίσκεται πλέον στο κέντρο, το οποίο θυμίζει αρκετά αυτό που είχαμε δει για τα Windows 10X.

Windows λειτουργικό σύστημα

Επιπλέον, το Windows Search εμφανίζεται αρκετά διαφορετικά στο νέο λειτουργικό σύστημα. Οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει, δείχνουν ότι οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν τα αποτελέσματα κατά εφαρμογές, έγγραφα, ρυθμίσεις και άλλα.

Windows λειτουργικό σύστημα

Όσον αφορά στο File Explorer, τα εικονίδια φαίνονται διαφορετικά σε σχέση με τα Windows 10, αλλά έχουν εμφανιστεί ήδη σε preview.

Το Microsoft Edge δεν παρουσιάζει κάποια αλλαγή. Στην πραγματικότητα, ό,τι σχετίζεται με εφαρμογές, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στα Windows 11, καθώς δεν συνδέονται άμεσα με το λειτουργικό σύστημα.

Microsoft

Επίσης, οι Ρυθμίσεις δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει, παρά τις προηγούμενες διαρροές. Ωστόσο, είναι πιθανό να γίνει κάποια ενημέρωση από τη Microsoft σε αυτό το κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για άλλα inbox apps.

Προς το παρόν, οι βασικές Ρυθμίσεις φαίνονται ίδιες, αλλά η εταιρεία έχει προσθέσει και μερικές νέες. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής για τη γραμμή εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ευθυγράμμισής της.

Windows λειτουργικό σύστημα

Τα Virtual desktops στα Windows 11 βρίσκονται στο ίδιο μέρος, αλλά υπάρχει ένα νέο stock wallpaper.

Στο taskbar έχει προστεθεί και ένα εικονίδιο με το όνομα Widgets. Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με του macOS και υποτίθεται ότι αντικαθιστά τα Live Tiles. Τα Live Tiles ήταν κάτι σαν widget και shortcut ταυτόχρονα. Τώρα, αυτά τα πράγματα διαχωρίζονται όπως και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Τα widgets εμφανίζονται διαφορετικά σε light και dark modes.

Δείτε επίσης: Sophos: Ανακάλυψε νέο ransomware που στοχεύει Windοws

Με την πρώτη ματιά, το πληκτρολόγιο στα Windows 11 φαίνεται το ίδιο, αλλά υπάρχει μια μπάρα πάνω από αυτό, την οποία μπορείτε να ανοίξετε για εισαγωγή GIF, emoji κ.ά.

Επιπλέον, θα μπορείτε να ξεκαρφιτσώσετε πράγματα, όπως το Task View και το Windοws Search από το taskbar. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να τα κρύβετε πια.

Ένα άλλο νέο στοιχείο είναι η δυνατότητα ορισμού διαφορετικών split options απευθείας από το maximize button σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε split view ή προβολή τριών ή τεσσάρων apps στην οθόνη ταυτόχρονα.

Αυτά τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει προς το παρόν. Τo νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 11, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, αλλά σε μια εβδομάδα θα μάθουμε περισσότερα από την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας.

Πηγή: XDA Developers

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS