ΑρχικήUpdatesΗ λειτουργία των προαιρετικών update των Windows 10 είναι "σπασμένη"

Η λειτουργία των προαιρετικών update των Windows 10 είναι “σπασμένη”

Τα Windows 10 φαίνεται πως έχουν ένα πρόβλημα κατά το οποίο το Windows Update θα προσφέρει ένα μόνο προαιρετικό update κάθε φορά.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει νέες preview εκδόσεις των Windows 10

Η Microsoft κυκλοφορεί συνήθως νέες ενημερώσεις που θεωρούνται προαιρετικές και δεν εγκαθίστανται αυτόματα από το Windows Update.

Οι προαιρετικές ενημερώσεις περιλαμβάνουν νέες ενημερώσεις δυνατοτήτων των Windows 10, αθροιστικές ενημερώσεις προεπισκόπησης των Windows 10, πακέτα feature experience και ορισμένες διορθώσεις out-of-band που στοχεύουν ένα συγκεκριμένο bug στο λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, για περισσότερο από ένα χρόνο, τα Windows 10 προσφέρουν μόνο μία προαιρετική ενημέρωση κάθε φορά, ακόμη και αν υπάρχουν πολλές προαιρετικές ενημερώσεις διαθέσιμες για την έκδοση των Windows 10 που διαθέτετε.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε backup Windows 10 αρχείων/φακέλων στο Dropbox;

Για παράδειγμα, η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 21H1 που κυκλοφόρησε πρόσφατα έχει προτιμησιακή μεταχείριση στο Windows Update και προσφέρεται ανεξάρτητα από άλλες διαθέσιμες προαιρετικές ενημερώσεις.

update windows 10

Αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση out-of-band (OOB) KB5004476 Windows 10 για να διορθώσει ένα σφάλμα Xbox Game Pass που εμποδίζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ή να κάνουν launch παιχνίδια.

Αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι παρόλο που αυτή η ενημέρωση ισχύει για τα Windows 10 20H2, το Windows Update δεν προσφερόταν στις συσκευές μας μέχρι να εγκαταστήσουμε την ενημέρωση των Windows 10 21H1.

Η Microsoft εισήγαγε μια νέα “Optional Update Experience” στα Windows 10 το 2019 που θα έπρεπε να επιλύει αυτό το ζήτημα και θα σας επέτρεπε να διαλέξετε και να επιλέξετε ποιες προαιρετικές ενημερώσεις θέλετε να εγκαταστήσετε.

Αυτή η δυνατότητα προφανώς δεν λειτουργεί, όπως πριν από την εγκατάσταση της ενημέρωσης δυνατοτήτων των Windows 10 21H1 που εξακολουθούσε να μην προσφερόταν η προαιρετική ενημέρωση KB5004476 στην οθόνη Optional Updates, όπως φαίνεται παρακάτω.

Μόλις εγκαταστήσαμε την προαιρετική ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 21H1, το Windows Update μας πρότεινε με χαρά τη νέα προαιρετική ενημέρωση KB5004476 OOB.

update windows 10

Το BleepingComputer δοκίμασε αυτά τα ίδια βήματα σε πολλές συσκευές και τα Windows 10 επέδειξαν την ίδια συμπεριφορά σε όλες.

Ενώ ορισμένες από αυτές τις προαιρετικές ενημερώσεις είναι διαθέσιμες από τον Microsoft Catalog, πολλά άτομα δεν είναι εξοικειωμένα με την χειροκίνητη εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows.

Δείτε επίσης: Η επόμενη έκδοση των Windows θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιουνίου

Δεν είναι σαφές γιατί η Microsoft δεν προσφέρει όλες τις προαιρετικές ενημερώσεις στο χαρακτηριστικό «Optional updates». Ωστόσο, στην τρέχουσα μορφή του, οι χρήστες αναγκάζονται άσκοπα να εγκαταστήσουν ενημερώσεις λειτουργιών για να έχουν πρόσβαση στις ενημερώσεις που θέλουν πραγματικά.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS