ΑρχικήUpdatesΤα Windows 10 θα υποστηρίζονται μέχρι το 2025, έρχονται τα Windows 11

Τα Windows 10 θα υποστηρίζονται μέχρι το 2025, έρχονται τα Windows 11

Η Microsoft αποκάλυψε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος (Windows 10) στις 14 Οκτωβρίου 2025. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft αναμένει ότι η μετάβαση στην επόμενη έκδοση των Windows (δηλαδή τα Windows 11), την οποία θα παρουσιάσει στις 24 Ιουνίου, θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια.

Microsoft Windows 10

Δείτε επίσης: Πανδημία: Γιατί υπάλληλοι της Microsoft κοιμόντουσαν στα data centers;

Η εταιρεία ανακοίνωσε χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες τα νέα σε μια ενημέρωση σελίδας υποστήριξης, όπως εντοπίστηκε από το site Thurrott. Στο παρελθόν, η σελίδα σημείωσε πότε η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10. Αναφέρει τώρα ότι η Microsoft άρχισε να υποστηρίζει τα Windows 10 Home και Pro στις 29 Ιουλίου 2015 και αποκαλύπτει την “ημερομηνία αποχώρησης” του λειτουργικού συστήματος. Το χρονοδιάγραμμα στο τέλος της υποστήριξης θέτει τον κύκλο ζωής των Windows 10 σε πάνω από 10 χρόνια.

Δείτε επίσης: Πως ο Microsoft Edge θα εμφανίζει τις λήψεις στο κάτω μέρος του παραθύρου

Κάθε μία από τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις δυνατοτήτων θα συνεχίσει να μην υποστηρίζεται στις αναμενόμενες ημερομηνίες, αλλά όποια και αν είναι η τελευταία έκδοση θα παραμείνει υποστηριζόμενη έως τις 14 Οκτωβρίου 2025. Αυτήν τη στιγμή, η έκδοση 21H1 των Windows 10 παρατίθεται ως υποστηριζόμενη έως 13 Δεκεμβρίου 2022. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχει προγραμματιστεί μια άλλη ενημέρωση δυνατοτήτων για αργότερα μέσα στην χρονιά για να παραταθεί η ημερομηνία αυτή, ή εάν η Microsoft θα αλλάξει απλώς την ημερομηνία για την τρέχουσα έκδοση.

Δείτε επίσης: Πώς να επιτρέψετε τα pop-ups στον Microsoft Edge

Όσο για το τι περιμένουμε από τα Windows 11 (ή οτιδήποτε ονομάζεται), πιθανότατα θα υπάρξει επανασχεδιασμός, συμπεριλαμβανομένου ενός ανανεωμένου Windows Store. Η Microsoft ακύρωσε πρόσφατα τα Windows 10X, τα οποία αρχικά θα ήταν για συσκευές διπλής οθόνης. Είπε ότι θα φέρει ορισμένες δυνατότητες που σχεδιάστηκαν για αυτό το λειτουργικό σύστημα στην τυπική έκδοση των Windows. Ίσως αυτό θα διευκολύνει τους κατασκευαστές και τους προγραμματιστές να υποστηρίζουν συσκευές διπλής οθόνης χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται με ξεχωριστή έκδοση των Windows.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS