ΑρχικήsecurityHacking επίθεση έπληξε το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης

Hacking επίθεση έπληξε το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) και το Cyber Task Force του FBI διεξάγουν επί του παρόντος έρευνα για hacking επίθεση που σημειώθηκε στο σύστημα πληροφορικής του Τμήματος Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης. Η εισβολή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τη Daily News, η οποία ανέφερε ότι ευαίσθητες πληροφορίες που ανήκουν σε περισσότερους από χίλιους υπαλλήλους του Τμήματος, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί, ως αποτέλεσμα του συμβάντος. Αφού ανακάλυψε το hack στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών, η Νέα Υόρκη περιόρισε την είσοδο στο σύστημα, εμποδίζοντας τους κυβερνητικούς δικηγόρους να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα.

Στις 7 Ιουνίου, η δημοτική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ερευνούσε μία «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο περιβάλλον πληροφορικής του Τμήματος Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης».

Διαβάστε επίσης: Πόλη της Καλιφόρνιας αποκάλυψε hacking επίθεση που υπέστη το 2018

Hacking επίθεση Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών  Νέα Υόρκη
Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών, Νέα Υόρκη

Η Laura Feyer, εκπρόσωπος του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, δήλωσε στη Daily News, στις 7 Ιουνίου ότι «το Cyber Command της πόλης» είχε «ξεκινήσει αμέσως έρευνα για το συμβάν».

Η Feyer πρόσθεσε ακόμη τα εξής: «Καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, η πόλη έχει λάβει επιπλέον μέτρα για να διατηρήσει την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσβασης στο δίκτυο της Νομικής Υπηρεσίας αυτή τη στιγμή.»

Το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης στελεχώνεται από περίπου 1.000 δικηγόρους και 890 επαγγελματίες υποστήριξης.

Ο δήμαρχος, Bill de Blasio, ανέφερε ότι οι ανακριτές δεν βρήκαν ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι παραβιάστηκαν, κατά την επίθεση, δεδομένα που ανήκουν στο Τμήμα. Επιπλέον, δήλωσε στο NY1 τα ακόλουθα: «Εξακολουθούμε να ερευνούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Μέχρι στιγμής, πιστεύουμε ότι οι άμυνες έχουν διατηρηθεί.»

Hacking επίθεση Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών Νέας Υόρκης
Hacking επίθεση έπληξε το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης

Δείτε ακόμη: Οι οργανισμοί είναι έτοιμοι για μελλοντικά hack σε κβαντικούς υπολογιστές

Η είδηση του hack ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της 7ης Ιουνίου που η Daily News ανακάλυψε ότι μία δικηγόρος της πόλης είχε αναφέρει τεχνικά προβλήματα, όταν υπέβαλε αίτημα για παράταση, κατά μία εβδομάδα, υπόθεσης που πρόκειται να ακουστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

«Το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών αντιμετωπίζει ένα ζήτημα συνδεσιμότητας από χθες και, ως εκ τούτου, κανείς δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να συνδεθεί στο σύστημα υπολογιστών του Τμήματος. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να έχω πρόσβαση και να υποβάλω την απάντηση που έχω συντάξει σε αυτήν την περίπτωση, η οποία αναμένεται σήμερα», έγραψε η δικηγόρος της πόλης, Katherine Weall, στον δικαστή P. Kevin Castel.

Hacking επίθεση
Hacking επίθεση έπληξε το Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης

Πρόταση: O Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το e-shop του σταθμού FOX

Επιπλέον, ο Nicholas Paolucci, εκπρόσωπος του Τμήματος, δήλωσε ότι η υπηρεσία λαμβάνει μέτρα «για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ελάχιστος αντίκτυπος σε υποθέσεις».

Το περιστατικό έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη αξιωματούχων της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης (MTA) ότι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε τουλάχιστον 3 από τα 18 συστήματα database της υπηρεσίας.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS