ΑρχικήrapidalertO Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το e-shop του σταθμού FOX

O Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το e-shop του σταθμού FOX

FOX eshop hacked: Ο γνωστός hacker RootAyyildiz Turkish Defacer, o “Πατέρας των Τούρκων hackers” όπως τον αποκαλούν, ξαναχτυπά! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecNews, ο Τούρκος hacker είναι υπεύθυνος για μια defacement επίθεση στο eshop του σταθμού FOX.

Όπως φαίνεται από τo παρακάτω screenshot, ο hacker παραβίασε το site http://shop.fox.com/password, αφήνοντας ένα μήνυμα στα αγγλικά και ένα βίντεο από το YouTube στα τουρκικά.

Δείτε επίσης: Joe Biden hacked site: RootAyyildiz Turkish Defacer χακάρει υποστηρικτική ιστοσελίδα του προέδρου

Όποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο site, έρχεται αντιμέτωπος με την παρακάτω εικόνα:

RootAyyildiz deface FOX FOX eshop hacked
FOX television eshop hacked: O Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το e-shop του σταθμού FOX

Ποιος είναι ο RootAyyildiz Turkish Defacer;

O RootAyyildiz Turkish Defacer είναι γνωστός και ως “Ο πατέρας των Τούρκων hackers”. Αυτό τον τίτλο τον έχει αποκτήσει χάρη στις δεξιότητές του και στις επιτυχημένες επιθέσεις του. Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως, που πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις ενέργειές του, λόγω των επιτυχημένων hacking επιθέσεων του. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεση του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του, το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Ο Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer έχει επιτεθεί σε Υπουργεία και υπηρεσίες της Ελλάδας και το Μητρώο Ονομάτων Internet .gr και .ελ.

Δείτε επίσης: RootAyyildiz Turkish Defacer Συνέντευξη: Αυτός “τρόμαξε” την ΕΥΠ;

FOX television eshop hacked: O Τούρκος hacker RootAyyildiz χακάρει το e-shop του σταθμού FOX

Τι είναι η defacement επίθεση;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Δείτε επίσης: Τούρκος χάκερ, RootAyyildiz, “επιτίθεται” στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Λιβύης!

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS