ΑρχικήsecurityDark web forums: Hackers ανταλλάσσουν tips για την αποφυγή σύλληψης

Dark web forums: Hackers ανταλλάσσουν tips για την αποφυγή σύλληψης

Οι hackers συζητούν στα dark web forums σχετικά με την μεθοδολογία που ακολουθούν για να μην συλληφθούν από την αστυνομία.

dark web forums hackers

Μια έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα ψηφιακής ασφάλειας Digital Shadows σε dark web forums – κυκλοφόρησε τη Δευτέρα – διερεύνησε τις συζητήσεις μεταξύ των black hat hackers, οι οποίοι έδιναν tips ο ένας στον άλλον για το πως να αποφύγουν την φυλάκιση, τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται στο ραντάρ της επιβολής του νόμου και την αισιόδοξη φύση πολλών σε ότι αφορά την προοπτική να συλληφθούν.

Δείτε επίσης: AFP: Οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι που είναι νόμιμοι στο dark web

Τον Φεβρουάριο, σε μια συνέντευξη μεταξύ ενός χειριστή LockBit ransomware και της Cisco Talos, ο κυβερνοεγκληματίας είπε ότι η «καλύτερη χώρα» για να ζει ένας τέτοιος επαγγελματίας είναι η Ρωσία, αλλά «η υποτίμηση και οι χαμηλοί μισθοί τον οδήγησαν να συμμετάσχει σε εγκληματικές ενέργειες.»

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι χρήστες του φόρουμ πιστεύουν ότι αυτή η προφανής ειρηνευτική συμφωνία διαρκεί μόνο εφόσον ο χάκερ δεν περάσει τα σύνορα.

Δείτε επίσης: SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

Οι πρακτικές επιχειρησιακής ασφάλειας (OPSEC) συζητούνται ευρέως, με τους χρήστες των dark web forums να ανταλλάσσουν tips για να αποφύγουν τη σύλληψη και να παραμείνουν ανώνυμοι. Πολλά threads αναφέρουν τα πάντα, από εικονικές έως φυσικές επιλογές ασφάλειας, αλλά αυτό είναι γενικότερα ένα κοινό θέμα συζήτησης αφού συζητείται ευρέως.

Η διαγραφή του σκληρού δίσκου αναφέρεται μερικές φορές ως τρόπος για να μην φτάσουν οι έρευνες της επιβολής του νόμου στα ίχνη τους. Ωστόσο, κανένας χρήστης των φόρουμ δεν θεωρεί ότι το να μην εντοπιστεί είναι τόσο απλό.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για τη συνεργασία. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι οι χρήστες των dark web forums θα «ξεπουλήσουν» ο ένας τον άλλον, άλλοι λένε ότι η σφυρηλάτηση δεσμών με άλλους hackers στην εγκληματική βιομηχανία μπορεί να ωθήσει την καριέρα τους προς τα πάνω.

Δείτε επίσης: Αυξήθηκε η ζήτηση hacking υπηρεσιών στα dark web forums!

Ορισμένοι χρήστες των dark web forums δήλωσαν ότι “αργά ή γρήγορα”, η επιβολή του νόμου θα λάβει πληροφορίες σχετικά με αυτούς και άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή αστυνομική βία κατά τη σύλληψη.

Άλλοι φαίνεται να έχουν μάλλον αισιόδοξη στάση απέναντι στην προοπτική της δίωξης. Οι νόμοι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συμβαδίζουν με την εξέλιξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, και για μερικούς η δωροδοκία είναι ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί η δίωξη.

Όπως είπε ένας χρήστης, “ένας καλός δικηγόρος γνωρίζει το νόμο, όμως ένας καλύτερος γνωρίζει τον δικαστή.”

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS