ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαCOVID-19: Ο καπνός από τις πυρκαγιές αυξάνει την ευαισθησία στον ιό

COVID-19: Ο καπνός από τις πυρκαγιές αυξάνει την ευαισθησία στον ιό

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκε ο COVID-19. Από την στιγμή της εμφάνισης του διεξάγονται έρευνες και μελέτες για να ανακαλυφθούν διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τον θανατηφόρο ιό. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέα μελέτη, ο καπνός από πυρκαγιές μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19. Η έρευνα αναφέρει ότι ο καπνός που εκπέμπεται από πυρκαγιές μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στον ιό SARS-CoV-2.

COVID-19 καπνός

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν σε μια έρευνα που έχει τίτλο «Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology».

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλή το Desert Research Institute (DRI) ξεκίνησε τη μελέτη για να εξετάσει εάν ο καπνός από τις πυρκαγιές του 2020 συνέβαλε στις μολύνσεις του COVID-19 στο Reno. Για τη διεξαγωγή της μελέτης, η ομάδα χρησιμοποίησε μοντέλα για να αναλύσει τη σχέση μεταξύ λεπτών σωματιδίων (PM 2.5) από τον καπνό της πυρκαγιάς και των δεδομένων του δείκτη θετικότητας του SARS-CoV-2 από το Renown Health.

Δείτε επίσης: Johnson & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

Σύμφωνα με τα ευρήματα, διαπιστώθηκε ότι το PM 2.5 από τον καπνό της πυρκαγιάς ήταν πράγματι υπεύθυνο για μια αύξηση 17,7% στα κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μεταξύ 16 Αυγούστου έως 10 Οκτωβρίου 2020.

Το Reno που βρίσκεται στην κομητεία Washoe της βόρειας Νεβάδας, πέρυσι εκτέθηκε σε υψηλότερες συγκεντρώσεις PM2,5 για μεγαλύτερες περιόδους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Η περιοχή εκτέθηκε σε πάρα πολύ καπνό από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Καλιφόρνια. Την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο είχαμε αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Ο Daniel Kiser, MS, συν-επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και βοηθός ερευνητής επιστήμης της επιστήμης δεδομένων στο DRI είπε: “Τα αποτελέσματα μας έδειξαν σημαντική αύξηση του ποσοστού θετικότητας COVID-19 στο Reno κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που η ατμόσφαιρα είχε πολύ καπνό από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: COVID-19 contact tracing apps: Οι πιο πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν

“Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας ενισχύει σημαντικά τα στοιχεία ότι ο καπνός από πυρκαγιές μπορεί να ενισχύσει την εξάπλωση του SARS-CoV-2” είπε ο Gai Elhanan, συν-επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και συνεργάτης ερευνητής επιστήμης της πληροφορικής στο DRI.

Πηγή πληροφοριών: republicworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS