ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαCOVID-19 contact tracing apps: Οι πιο πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν

COVID-19 contact tracing apps: Οι πιο πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν μια περίοδος κατάλληλη για ταξίδια κατά την οποία μεγάλες ομάδες ανθρώπων την εκμεταλλεύτηκαν, οπότε έγιναν και συγκεντρώσεις με πολλά άτομα. Με τα ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19 να αυξάνονται σε πολλές χώρες και να μειώνονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας σε πολλά μέρη του κόσμου, ελπίζουμε αυτές οι συγκεντρώσεις να ήταν ασφαλείς για όλους τους εμπλεκόμενους.

COVID-19

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Πέρυσι, η Google και η Apple παρουσίασαν ενημερώσεις σε επίπεδο συστήματος για να δώσουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να αναπτύξουν την ανίχνευση επαφών COVID-19 χρησιμοποιώντας τους πανταχού παρόντες υπολογιστές στις τσέπες όλων μας, τα smartphone μας. Αυτό έγινε σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος και δεν περιοριζόταν στα καλύτερα τηλέφωνα Android ή iPhone. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσα άτομα έχουν επωφεληθεί από αυτήν την υπηρεσία ή πόσοι μπορούν ακόμη και να κάνουν. Έτσι, το σαββατοκύριακο, ρωτήθηκαν οι αναγνώστες του Androidcentral εάν μπορούν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή contract tracing.

Καθώς οι εφαρμογές ανίχνευσης επαφών δεν είναι διαδεδομένες σε πολλά μέρη του κόσμου, ίσως δεν μας προκάλεσε έκπληξη το ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δεν είχαν κατεβάσει ποτέ μία από αυτές τις εφαρμογές (47,49%) ή δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν τέτοιες εφαρμογές (6,15%). Επιπλέον, ένα άλλο 10,34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ήταν διαθέσιμες εφαρμογές contact tracing στην πολιτεία, την περιφέρεια ή τον δήμο τους. Ωστόσο, αυτό που μας εκπλήσσει ήταν ότι το 32,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν κατεβάσει μια εφαρμογή contact tracing και ότι είχαν ενεργοποιήσει ακόμη και τις ειδοποιήσεις εφαρμογών.

Αρκετοί ανέφεραν ότι θα ήθελαν να είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια εφαρμογή. Ο αναγνώστης Mindoversoul είπε, “Ζω στο Μισσούρι, ο κυβερνήτης μας δεν πιστεύει στην επιστήμη, στην κυβέρνηση, ούτε στην υγεία, ούτε στη λογική. Δεν έχουμε διαθέσιμη μια εφαρμογή covid tracing. Μακάρι να το κάναμε.”

Δείτε επίσης: COVID-19: Επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση όσων νόσησαν;

Άλλοι ήταν αρκετά τυχεροί που χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή παρακολούθησης επαφών παρόλο που είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Ο Type_Grey είπε, “Είμαι κάτοικος της Καλιφόρνια. Ναι, κατέβασα την εφαρμογή COVID-19 της πολιτείας μου (CA Notify). Έχω εμβολιαστεί τώρα, αλλά εξακολουθώ να την κρατώ στην συσκευή μου στην περίπτωση που οι άλλοι είναι αρκετά υπεύθυνοι για να την χρησιμοποιήσουν.”

Ο Martin Ibert δήλωσε ότι “ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη γερμανική εφαρμογή Covid Warn μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της. Έχω εμβολιαστεί πλήρως από τότε, αλλά εξακολουθώ να την χρησιμοποιώ.”

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Novavax: Πάνω από 90% αποτελεσματικό για διάφορες μεταλλάξεις του COVID-19

Τέλος, υπήρχαν εκείνοι όπως ο αναγνώστης nycundrgrnd που είπαν ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν μια τέτοια εφαρμογή, είτε επειδή δεν εμπιστεύονται την εφαρμογή, είτε την τεχνολογία, είτε την κυβέρνηση τους, είτε επειδή δεν φοβούνται την ασθένεια.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS