ΑρχικήinetΗ NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Η NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Η NASA την Πέμπτη ολοκλήρωσε μια δοκιμή κινητήρα στον πύραυλο που θα πάει στην Σελήνη, αφού η πρώτη προσπάθεια τον Ιανουάριο έληξε πρόωρα.

NASA σελήνη

Αυτή τη φορά, οι τέσσερις βασικοί κινητήρες του πυρήνα του πυραύλου παρέμειναν αναμμένοι για οκτώ λεπτά. Χειροκροτήματα ξέσπασαν στην αίθουσα ελέγχου στο Stennis Space Flight Center του Μισισιπή όταν οι κινητήρες έκλεισαν.

Αξιωματούχοι της NASA χαρακτήρισαν την δοκιμή ως πολύ σημαντικό ορόσημο για την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι, αλλά αρνήθηκαν να πουν πότε θα μπορούσε να συμβεί ή ακόμα και αν η πρώτη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους όπως είχε προγραμματιστεί.

Δείτε επίσης: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Ο John Honeycutt, διευθυντής προγράμματος της NASA για το Space Launch System ή τον πύραυλο SLS, είπε ότι όλα φαινόταν να πήγαν καλά στην δοκιμαστική εκτόξευση της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής, οι κινητήρες εμείναν αναμμένοι μόνο για ένα λεπτό. Τα ζητήματα βαλβίδων ήταν ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί πριν από την εκτόξευση της Πέμπτης.

Με αυτήν την τελική δοκιμή – και υποθέτοντας ότι όλα πήγαν καλά – η NASA μπορεί τώρα να στείλει τον πύραυλο στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα για να τον προετοιμάσει για εκτόξευση.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι χάκερς της SolarWinds «χτύπησαν» τη NASA και την FAA!

Οι αξιωματούχοι όπως σας είπαμε και παραπάνω αρνήθηκαν να πουν εάν αυτή η πρώτη εκτόξευση SLS θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους όπως είχε προγραμματιστεί ή θα γίνει το 2022. Ο πύραυλος SLS θα στείλει μια κενή κάψουλα Orion στο φεγγάρι η οποία θα επιστρέψει στην Γη.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Αφήνει τη NASA και συνεργάζεται με Κίνα για “επιστημονική βάση” στη Σελήνη

Η διοίκηση του Trump είχε πιέσει για προσγείωση σε φεγγάρι έως το 2024, μια προθεσμία όλο και πιο δύσκολο αν όχι αδύνατο να επιτευχθεί. Ο τρέχων Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη εκδώσει ένα αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Αναπληρωτής Διαχειριστής της NASA Steve Jurczyk δήλωσε ότι η διαστημική υπηρεσία διεξάγει εσωτερική μελέτη για να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις προσγειώσεις στο φεγγάρι – «τι μπορούμε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» βάσει των προϋπολογισμών. Η αναθεώρηση θα διαρκέσει μερικούς μήνες, σημείωσε.

Πηγή πληροφοριών: phys.org

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS