ΑρχικήinetΗ Xiaomi κυκλοφορεί τα kernel sources για τα Redmi Note 10 &...

Η Xiaomi κυκλοφορεί τα kernel sources για τα Redmi Note 10 & Mi 10T Lite

Μετά τη δημοσίευση των kernel sources για τα Redmi Note 10 Pro και Redmi K40 Pro νωρίτερα αυτό το μήνα, η Xiaomi ακολουθεί με την κυκλοφορία του πηγαίου κώδικα του πυρήνα για δύο νέα smartphone: τα Redmi Note 10 και Mi 10T Lite / Mi 10i.

Xiaomi

Τα kernel sources είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους μιας ακμάζουσας κοινότητας μετά την αγορά, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν σταθερές προσαρμοσμένες ROM, πυρήνες και άλλα. Κάθε OEM smartphone Android δεσμεύεται από τη Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης v2 (GPLv2) να δημοσιεύει δημόσια το τμήμα του κώδικα πυρήνα Linux που έστειλαν στις Android συσκευές τους.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi κυκλοφορεί την πολυαναμενόμενη σειρά Redmi Note 10 με AMOLED

Κάθε OEM έχει τον δικό του τρόπο όσον αφορά την εκπλήρωση αυτής της υποχρεωτικής εργασίας. Κάποιοι κυκλοφορούν τα sources την πρώτη μέρα που λανσάρεται το smartphone, ενώ κάποιοι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να κάνουν την ίδια δουλειά. Δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες, αλλά το ιδανικό είναι το OEM να αποδεσμεύει τα sources μέσα στις πρώτες εβδομάδες από το λανσάρισμα της συσκευής.

Μάθετε περισσότερα για την Xiaomi: Θέλει να αφαιρεθεί από τη λίστα με τις Κομμουνιστικές Κινεζικές Στρατιωτικές Εταιρείες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mi 10T Lite / Mi 10i κυκλοφόρησε με το Android 10 εκτός συσκευασίας και για το οποίο η Xiaomi είχε ήδη κυκλοφορήσει τα kernel sources τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ωστόσο, το Mi 10T Lite έλαβε την ενημέρωση Android 11 τον περασμένο μήνα, οπότε η εταιρεία κάνει follow up τώρα με μια ενημερωμένη έκδοση πηγαίου κώδικα πυρήνα για τη νέα έκδοση Android.

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποίησαν 11 zerodays για να μολύνουν Windows, iOS και Android

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τον πηγαίο κώδικα του πυρήνα στο repo GitHub της Xiaomi κάνοντας κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο. Τα Mi 10T Lite / Mi 10i / Redmi Note 9 Pro 5G (Κίνα) είναι βασικά συσκευές με τα ίδια χαρακτηριστικά οπότε μοιράζονται έναν κοινό πηγαίο κώδικα.

Η Xiaomi κυκλοφόρησε επίσης τον πηγαίο κώδικα του πυρήνα για το Redmi Note 10 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε / κατεβάσετε από εδώ.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS