ΑρχικήinetApple προειδοποιεί Κίνα: Οι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλα τα apps

Apple προειδοποιεί Κίνα: Οι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλα τα apps

Η Apple Inc δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τους App Store κανόνες σε όλες τις εφαρμογές παγκόσμια μετά από αναφορές ότι οι Κινέζοι προγραμματιστές εφαρμογών προετοιμάζουν λύσεις για τα επερχόμενα όρια της παρακολούθησης διαφημίσεων της εταιρείας.

Apple

Η γιγαντιαία εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού που ονομάζεται iOS 14.5 τις επόμενες εβδομάδες που απαιτεί από τους χρήστες να δώσουν άδεια προτού οι εφαρμογές να μπορούν να τους παρακολουθήσουν σε άλλες υπηρεσίες και ιστότοπους για στοχευμένη διαφήμιση. Η Facebook Inc και άλλες εταιρείες ψηφιακών διαφημίσεων ανησυχούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα δώσουν άδεια, περιορίζοντας τα έσοδα τους.

Μάθετε για το Facebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Αρκετές κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Baidu Inc, ByteDance Ltd και Tencent Holdings Ltd, ετοιμάζουν λύσεις για τη νέα πολιτική της Apple, σύμφωνα με την Financial Times. Χρησιμοποιούν ένα σύστημα που ονομάζεται CAID που αναπτύχθηκε από την China Advertising Association και ένα κυβερνητικό think tank.

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Τελικά, το App Tracking Transparency της Apple θα ωφελήσει το Facebook

«Οι όροι και οι οδηγίες του App Store θα ισχύουν για όλους τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Apple», ανέφερε σε δήλωση του η γιγαντιαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι χρήστες πρέπει να ερωτώνται για να δώσουν την άδεια τους να παρακολουθηθούν. Οι εφαρμογές που θα βρεθούν να αγνοούν την επιλογή του χρήστη θα απορριφθούν.»

Δείτε επίσης: Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Άλλες προτεινόμενες λύσεις βασίζονται σε μια διαδικασία που ονομάζεται δακτυλικό αποτύπωμα, η οποία χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συσκευή, όπως τον αριθμό IMEI και τη θέση για τη δημιουργία ενός μοναδικού αναγνωριστικού. Η Apple είπε ότι τέτοιες προσεγγίσεις παραβίαζαν τις οδηγίες της για πάνω από μια δεκαετία.

Πηγή πληροφοριών: thestar.com.my

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS