ΑρχικήinetFacebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Facebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Το Facebook εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση του Instagram, που θα προορίζεται για παιδιά και προέφηβους χρήστες. Προς το παρόν, μόνο άτομα 13 ετών και άνω μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Facebook Instagram

Ο αντιπρόεδρος προϊόντος του Instagram, Vishal Shah, ανακοίνωσε την νέα έκδοση σε μια ανάρτηση για τους εργαζομένους την Πέμπτη. Είπε επίσης ότι το Instagram θα εργαστεί για τη βελτίωση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας και για τους έφηβους χρήστες του.

Δείτε επίσης: «Οπλα» για την ιδιωτικότητα

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι κοιτώντας μπροστά, έχουμε προσδιορίσει τους νέους ως προτεραιότητα για το Instagram», δήλωσε ο Shah. «Θα οικοδομήσουμε έναν νέο πυλώνα νεολαίας εντός της Κοινοτικής Ομάδας Προϊόντων για να επικεντρωθούμε σε δύο πράγματα: (α) να επιταχύνουμε την ακεραιότητα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, για να διασφαλίσουμε την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία για τους εφήβους και (β) να δημιουργήσουμε μια έκδοση του Instagram που επιτρέπει σε άτομα κάτω από την ηλικία των 13 ετών, ασφαλή χρήση του Instagram για πρώτη φορά.»

Το Facebook επιβεβαίωσε τις αναφορές σε μια δήλωση στο Mashable και πρόσθεσε ότι αυτή η έκδοση του Instagram για παιδιά θα είναι μια «εμπειρία που θα ελέγχεται από τους γονείς».

«Όλο και περισσότερο, τα παιδιά ρωτούν τους γονείς τους εάν μπορούν να συμμετάσχουν σε εφαρμογές που τα βοηθούν να συμβαδίζουν με τους φίλους τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας του Facebook. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε εργαζόμαστε για την κατασκευή επιπλέον προϊόντων – όπως κάναμε με το Messenger Kids – τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά και τα οποία διαχειρίζονται οι γονείς. Εξετάζουμε να φέρουμε μια εμπειρία ελεγχόμενη από γονείς στο Instagram, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους τους, να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και πολλά άλλα.»

Facebook Instagram

Δείτε ακόμα: Messenger Kids app: Σφάλμα εκθέτει σε κίνδυνο ανήλικα παιδιά!

Η κίνηση αυτή της εταιρείας εγείρει φυσικά ανησυχίες, δεδομένου ότι το Instagram έχει δυσκολευτεί αρκετά να εμποδίσει τους εφήβους να βιώσουν εκφοβισμό ή επιθετική συμπεριφορά από ενήλικες στην πλατφόρμα του, αν και έχει προσθέσει χαρακτηριστικά με την πάροδο των ετών για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Πολλοί γονείς μάλιστα, έχουν ήδη ζητήσει από το Facebook να διακόψει το προϊόν Messenger Kids, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των παιδιών.

Δείτε επίσης: Gamer μηνύει τη Microsoft επειδή δεν τον προστάτευσε από cyberbullying!

Δεδομένου ότι υπάρχουν αυστηροί νόμοι που διέπουν τους τρόπους με τους οποίους οι διαφημιζόμενοι και τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να χειρίζονται τα δεδομένα των παιδιών, το Messenger Kids, καθώς και το YouTube Kids, δεν συλλέγουν ή στοχεύουν τα ίδια διαφημιστικά δεδομένα που κάνουν οι πλατφόρμες ενηλίκων. Αλλά μια μεγάλη κριτική για αυτές τις πλατφόρμες είναι ότι χρησιμεύουν ως αγωγοί για τη μετατροπή των παιδιών σε μελλοντικούς πελάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS