ΑρχικήinetInstagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!

Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!

Το Facebook ανακοίνωσε νέες ενημερώσεις για το Instagram, έχοντας ως στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των εφήβων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. Ανάμεσα στα νέα μέτρα που θα λάβει ο γίγαντας των social media για την ασφάλεια των χρηστών του, περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός των ενηλίκων από την αποστολή μηνυμάτων σε εφήβους. Έτσι οι ενήλικες δεν θα μπορούν να στείλουν εύκολα μηνύματα σε εφήβους. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα προτρέπει τους ανήλικους χρήστες της να έχουν ιδιωτικούς λογαριασμούς, ενώ θα στέλνει επίσης ειδοποιήσεις ασφαλείας στα άμεσα μηνύματα (DMs).

Πολλές από τις αλλαγές επικεντρώνονται στα άμεσα μηνύματα, όπου οι χρήστες του Instagram μπορούν να συνομιλήσουν ιδιωτικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην αύξηση της χρήσης της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης, για τον εντοπισμό των πραγματικών ηλικιών των χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!
Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!

Διαβάστε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Τί είναι και πόσο έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα;

Μεταξύ των νέων λειτουργιών περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός των ενηλίκων από την αποστολή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών που δεν ακολουθούν ήδη. Με άλλα λόγια, οι ενήλικοι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν άμεσα μηνύματα μόνο σε εφήβους που τους ακολουθούν. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ένας ενήλικος χρήστης θα προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε κάποιον ανήλικο που δεν τον ακολουθεί, θα λαμβάνει ειδοποίηση από το Instagram ότι τα άμεσα μηνύματα δεν είναι διαθέσιμα.

Το Instagram ανέφερε τα εξής: «Αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς για την ηλικία τους, γνωρίζουμε ότι οι νέοι μπορεί να πουν ψέμματα για την ημερομηνία γέννησής τους. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το αποτρέψουμε αυτό, αλλά η επαλήθευση της ηλικίας των ανθρώπων online είναι περίπλοκη, και η βιομηχανία μας προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, αναπτύσσουμε νέα τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία μηχανικής μάθησης, που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους εφήβους μας πιο ασφαλείς και να εφαρμόσουμε νέα χαρακτηριστικά κατάλληλα για την ηλικία».

Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!
Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!

Στους εφήβους θα στέλνονται επίσης «συμβουλευτικά» μηνύματα, που θα τους συνιστούν να είναι προσεκτικοί σε συνομιλίες τους με ενήλικες. Το Instagram θα ειδοποιεί τους νέους χρήστες όταν ένας ενήλικας, που έχει ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά, αλληλεπιδρά μαζί τους σε DMs.
Αυτά τα δεδομένα θα συλλέγονται και θα αναλύονται με τεχνητή νοημοσύνη, εξηγεί η εταιρεία, η οποία θα μπορεί να πει εάν ένας ενήλικας στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλίας ή μηνύματος σε άτομα κάτω των 18 ετών, για παράδειγμα.

Το Instagram θα καταστήσει επίσης πιο δύσκολο στους ενήλικες που έχουν επιδείξει ύποπτη συμπεριφορά να βρίσκουν λογαριασμούς εφήβων, αποκλείοντας την εμφάνισή τους στην καρτέλα “Προτεινόμενοι χρήστες” ή στο Explore και το Reels (τον “κλώνο” του TikTok) tab.

Πρόταση: Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Το Instagram θα προτρέπει τους νέους να έχουν ιδιωτικούς λογαριασμούς στέλνοντάς τους μια ειδοποίηση «σχετικά με την επισήμανση των πλεονεκτημάτων ενός ιδιωτικού λογαριασμού και υπενθυμίζοντάς τους να ελέγχουν τις ρυθμίσεις τους».

Το Instagram δήλωσε ακόμη ότι θα προσθέσει κι άλλες δυνατότητες καθώς και πρόσθετες ρυθμίσεις απορρήτου τους επόμενους μήνες.

Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!
Instagram: Θα «εμποδίζει» ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους!

Η εταιρεία έχει προσπαθήσει να σταματήσει τους sexual abusers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να επικοινωνήσουν με εφήβους και παιδιά. Τα εγκλήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο σε ένα χρόνο, καθώς οι παιδεραστές στρέφονται στο Instagram για να στοχεύσουν εφήβους και παιδιά, δήλωσε το NSPCC το 2019.

Δείτε ακόμη: Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από το Facebook;

Τα δύο τελευταία χρόνια, οι εφαρμογές που ανήκουν στο Facebook (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp) και το Snapchat χρησιμοποιήθηκαν σε περισσότερο από το 70% τέτοιων εγκληματικών περιπτώσεων, ενώ το Instagram χρησιμοποιήθηκε σε πάνω από το 1/4 των περιπτώσεων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS