ΑρχικήinetΗ Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Η Apple βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών, αυτή τη φορά από την Βρετανία. Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου επίσημη έρευνα για το App Store της Apple, σχετικά με φερόμενη «αντιανταγωνιστική συμπεριφορά». Η αντιμονοπωλιακή έρευνα έχει ως στόχο να διερευνηθεί ο τεχνολογικός κολοσσός για παράπονα που έχουν αναφέρει κατά καιρούς προγραμματιστές software, σχετικά με το App Store του. Σύμφωνα με το Reuters και το CNBC, η Apple επιτρέπει στους προγραμματιστές να κυκλοφορούν εφαρμογές iPhone και iPad μέσω της πλατφόρμας της.

Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!
Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Η πολιτική αγορών του Apple App Store δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις από εταιρείες software καθώς τους απαγορεύει να δέχονται απευθείας πληρωμές για τις εφαρμογές τους και τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα που χρεώνει προμήθεια 15 έως 30 τοις εκατό.
Ο διευθυντής της CMA, Andrea Coscelli, ανέφερε σχετικά με την έρευνα τα ακόλουθα: «Εκατομμύρια από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά εφαρμογές για να ελέγξουμε τον καιρό, να παίξουμε ένα παιχνίδι ή να παραγγείλουμε κάτι. Τα παράπονα ότι η Apple χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά για να θέτει όρους που είναι αθέμιτοι ή ενδέχεται να περιορίζουν τον ανταγωνισμό και τις επιλογές, απαιτούν προσεκτικό έλεγχο.»

Από την άλλη πλευρά, ένας εκπρόσωπος του κατασκευαστή iPhone, τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη CMA, επισημαίνοντας τα εξής: «Πιστεύουμε σε ανταγωνιστικές αγορές όπου κάθε μεγάλη ιδέα μπορεί να ανθίσει. Το App Store υπήρξε μια μηχανή επιτυχίας για τους προγραμματιστές εφαρμογών, εν μέρει λόγω των αυστηρών προτύπων που έχουμε εφαρμόσει – δίκαια και ισότιμα σε όλους τους προγραμματιστές – για την προστασία των πελατών από malware και για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης συλλογής δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!
Η Βρετανία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το Apple App Store!

Πριν λίγο καιρό, η Apple ήρθε σε σύγκρουση με τον δημιουργό του δημοφιλούς videogame “Fortnite”, την Epic Games, η οποία πέρυσι προσπάθησε να αποφύγει την προμήθεια του 30% λανσάροντας δικό της σύστημα αγορών εντός του παιχνιδιού. Η Apple αντέδρασε σε αυτή την κίνηση της Epic Games, αφαιρώντας το Fortnite από το App Store της.

Apple vs Epic Games
Apple vs Epic Games

To μοντέλο λειτουργίας του App Store είναι αντικείμενο αντιμονοπωλιακής έρευνας και στην Ολλανδία. Τέλος, έρευνα για την προμήθεια που χρεώνει η Apple ξεκίνησε πέρυσι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS