Αρχικήsecurity"Κάτω" το Kickass Torrents - Τι έθεσε την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας

“Κάτω” το Kickass Torrents – Τι έθεσε την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας

Kickass Torrents

Το Kickass Torrents, το δημοφιλέστερο torrent portal στον πλανήτη, τέθηκε εχθές εκτός λειτουργίας, προκαλώντας στους χρήστες του προσωρινό πανικό.


Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν το site έπεσε λόγω hacking, αν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή αν επρόκειτο για ακόμη μια περίπτωση censorship.

Tι συνέβη όμως πραγματικά; Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ισχυρή επίθεση DDoS, η οποία πραγματοποιήθηκε από αγνώστου ταυτότητας hackers, ανάγκασε την ιστοσελίδα να τεθεί “οffline” για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην μέρα.

Όπως δήλωσαν οι διαχειριστές του TorrentFreak, ιστότοπου αφιερωμένου στην ανάρτηση ειδήσεων σχετικά με την πειρατεία, η επίθεση στόχευσε τους DNS servers του Kickass Torrents, με αποτέλεσμα η βασική ιστοσελίδα, αλλά και πληθώρα επίσημων proxy sites να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 16 Ιανουαρίου, και ο πειρατικός ιστότοπος ήταν κάτω για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Την περασμένη εβδομάδα, η ιστοσελίδα δέχτηκε επίσης μικρότερης κλίμακας επιθέσεις DDoS.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, ωστόσο οι διαχειριστές της σελίδας είναι σε επαγρύπνηση για μελλοντικά χτυπήματα.

Η  συγκεκριμένη επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια καμπάνιας τύπου “DDoS extortion”, όπου η σύνηθης τακτική επίθεσης περιλαμβάνει χρήση “απειλών DDoS” για λύτρα ή εκβιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκφοβίζουν αρχικά τα θύματά τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις DDoS μικρής κλίμακας εναντίον τους. Οι επιθέσεις αυτές αυξάνονται σταδιακά σε διάρκεια και ισχύ, έως ότου οι εγκληματίες επιτύχουν τον σκοπό τους – ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορά την καταβολή λύτρων σε ψηφιακό νόμισμα.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι το Kickass Torrents κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία sites σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως, αποτελώντας παράλληλα πηγή τεράστιων εσόδων μέσω των ψηφιακών διαφημίσεων που φιλοξενεί, γεγονός που το καθιστά άκρως ελκυστικό στόχο για τoυς hackers.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS