ΑρχικήinetFacebook: Καταπολεμά το hate speech μόνο στην αγγλική γλώσσα

Facebook: Καταπολεμά το hate speech μόνο στην αγγλική γλώσσα

Πολλοί Αυστραλοί Μουσουλμάνοι, έχουν αναφέρει hate speech στο Facebook και έχουν λάβει μια αυτοματοποιημένη απάντηση που τους λέει ότι δεν παραβιάζει τα κοινοτικά πρότυπα της πλατφόρμας.

Facebook hate speech

Δείτε επίσης: Facebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Το Facebook απορρίπτει συχνά τις αναφορές για ρητορική μίσους, ακόμη και όταν η ανάρτηση παραβίαζε σαφώς τα κοινοτικά του πρότυπα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μηνύματα που καταργήθηκαν αρχικά, αναδημοσιεύονταν μετά από ένσταση.

Οι περισσότεροι διαχειριστές σελίδων δήλωσαν ότι η λεγόμενη διαδικασία “επισήμανσης” σπάνια λειτουργούσε.

Το Facebook είχε από καιρό πρόβλημα με την κλίμακα και το εύρος της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα του στις χώρες της Ασίας. Για παράδειγμα, ενώ έχει απαγορεύσει ορισμένους ινδουιστές εξτρεμιστές, έχει αφήσει ανοιχτές τις σελίδες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χώρες αυτές, η “ρητορική μίσους” σπάνια απαγορεύεται νομικά. Ακόμα, άλλοι κανονισμοί όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή οι νόμοι περί θρησκευτικής ανοχής, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, αντίθετα τείνουν να χρησιμοποιούνται για την καταστολή της πολιτικής διαφωνίας.

Δείτε ακόμα: Ε.Ε.: Αυστηρότεροι κανονισμοί για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI)!

Το πρόβλημα του Facebook δεν φαίνεται να είναι ο εντοπισμός του hate speech, αλλά η αδυναμία εντοπισμού ορισμένων τύπων του, όπως αυτό που δημοσιεύεται σε μειονοτικές γλώσσες και περιφερειακές διαλέκτους. Επίσης συχνά αποτυγχάνει να ανταποκριθεί κατάλληλα σε αναφορές χρηστών για περιεχόμενο μίσους.

Facebook hate speech

Οι αναφορές έδειξαν ότι το Facebook αγωνίζεται να εντοπίσει αυτόματα το μίσος που δημοσιεύεται σε μειονοτικές γλώσσες. Στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι ομάδες LGBTIQ + εκτίθενται σε ένα ανεπίτρεπτο επίπεδο διακρίσεων και εκφοβισμού. Αυτό περιλαμβάνει απειλές θανάτου, στόχευση μουσουλμάνων και απειλές λιθοβολισμού ή αποκεφαλισμού.

Στην Αυστραλία, από την άλλη πλευρά, η ρητορική μίσους είναι πολύ πιο περιορισμένη. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μία πιο αποτελεσματική εποπτεία της αγγλικής γλώσσας είτε από το Facebook είτε από τους διαχειριστές σελίδων.

Δείτε επίσης: Μηχανικός κατηγορεί το Facebook ότι κερδοσκοπεί από τη ρητορική μίσους

Το Facebook έχει λάβει ορισμένα σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του hate speech. Συνολικά, η εταιρεία θα πρέπει να ασχολείται περισσότερο με τις διάφορες ομάδες, ώστε να μπορεί να μάθει περισσότερα για το μίσος στα τοπικά περιβάλλοντα και τις γλώσσες τους.

Αυτό πρέπει να συμβεί παράλληλα με την ενίσχυση του αριθμού των ειδικών της πολιτικής της πλατφόρμας της χώρας και των εσωτερικών συντονιστών με γνώση των γλωσσικών μειονοτήτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS