ΑρχικήsecurityiOS bug απενεργοποιεί μόνιμα το Wi-Fi σε iPhone!

iOS bug απενεργοποιεί μόνιμα το Wi-Fi σε iPhone!

Ένας ερευνητής ασφαλείας διαπίστωσε ότι ορισμένα δίκτυα Wi-Fi με το ποσοστιαίο σύμβολο (%) στα ονόματά τους μπορούν να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi σε iPhone και άλλες συσκευές iOS. Ο Carl Schou έγραψε στο Twitter ότι εάν ένα iPhone βρίσκεται εντός εμβέλειας ενός δικτύου που ονομάζεται %secretclub%power, η συσκευή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi ή άλλες σχετικές λειτουργίες και ακόμη και μετά την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου, το σφάλμα ενδέχεται να συνεχίσει να κάνει το Wi-Fi άχρηστο στη συσκευή.

Δείτε επίσης: Η Microsoft εντοπίζει bugs σε ορισμένα routers Netgear

Wi-Fi iPhone

Δείτε επίσης: Διέρρευσε καταλάθος PoC exploit για bug στο Windows Print Spooler

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Schou και η μη κερδοσκοπική του ομάδα, Secret Club, διαπίστωσε ότι εάν ένα iPhone συνδεθεί σε δίκτυο με το όνομα %p%s%s%s%s%n θα προκαλούσε ένα σφάλμα στη στοίβα δικτύωσης του iOS που θα απενεργοποιούσε το Wi-Fi του, και οι δυνατότητες δικτύωσης του συστήματος όπως το AirDrop θα ήταν άχρηστες.

Το 9to5 Mac προσέφερε μια πιθανή εξήγηση για το περίεργο σφάλμα:

Η σύνταξη «% [χαρακτήρας]» χρησιμοποιείται συνήθως στις γλώσσες προγραμματισμού για τη μορφοποίηση μεταβλητών σε ένα output string. Στην C, ο προσδιοριστής «%n» σημαίνει την αποθήκευση του αριθμού των χαρακτήρων που είναι γραμμένοι στο format string σε μια μεταβλητή που μεταβιβάζεται στη συνάρτηση μορφής συμβολοσειράς. Το υποσύστημα Wi-Fi πιθανώς μεταβιβάζει το όνομα δικτύου Wi-Fi (SSID) που δεν έχει τροποποιηθεί σε κάποια εσωτερική βιβλιοθήκη που εκτελεί string formatting, που προκαλεί αυθαίρετη εγγραφή μνήμης και buffer overflow. Αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή της μνήμης και ο iOS watchdog θα “σκοτώσει τη διαδικασία”, απενεργοποιώντας αποτελεσματικά το Wi-Fi για τον χρήστη.

Δείτε επίσης: WordPress plugin bugs: Οι χάκερ μπορούν να εγγραφούν ως site admins

Η Apple μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στο θέμα και σε κάποια πιθανή διόρθωση του προβλήματος. Αλλά όπως σημειώνει το 9to5 Mac, το σφάλμα πιθανότατα μπορεί να αποφευχθεί με τη μη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi που περιέχουν σύμβολα τοις εκατό στα ονόματά τους.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS