ΑρχικήinetFacebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Facebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, το Facebook ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε η ρητορική μίσους σχετικά με την επικείμενη ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός γίγαντας παρατήρησε σημαντική αύξηση στις ενδείξεις που υποδηλώνουν πιθανές μελλοντικές πράξεις βίας, λόγω της αμφισβήτησης του αποτελέσματος των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Facebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Ένας εκπρόσωπος του Facebook, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας, δήλωσε στο “Reuters”, στις 12 Ιανουαρίου, ότι η επίθεση στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Τραμπ φαίνεται να είναι ένα γαλβανιστικό γεγονός, που προκάλεσε προσπάθειες οργάνωσης συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη χώρα για πολλές ημερομηνίες γύρω από την τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου.

Facebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Ανάμεσα στις σχετικές ενδείξεις ρητορική μίσους που εντόπισε το Facebook περιλαμβάνονται ψηφιακά φυλλάδια που προωθούν τις εκδηλώσεις, μερικά από τα οποία περιέχουν κλήσεις προς οπλισμένες δυνάμεις ή ομάδες μίσους.

Επιπλέον, το FBI προειδοποιεί ότι προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον και τις 50 πρωτεύουσες των ΗΠΑ πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν. Ο εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι ο ρυθμός της ανταλλαγής πληροφοριών της εταιρείας με αξιωματούχους επιβολής του νόμου αυξήθηκε μετά από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Facebook: Αυξήθηκε η ρητορική μίσους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν!

Η ρητορική μίσους σε διαδικτυακές πλατφόρμες είχε αυξηθεί πριν ακόμα από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, καθώς ακροδεξιές ομάδες σχεδίαζαν την επίθεση, σε μεγάλο βαθμό σε ανοιχτή δημόσια άποψη, σύμφωνα με ερευνητές και δημόσια posts.

Οι νομοθέτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το Καπιτώλιο, καθώς το κτίριο καταλήφθηκε από υποστηρικτές του Τραμπ, λευκές εθνικιστικές ομάδες και πολιτοφυλακές που κατέκλυσαν τις δυνάμεις ασφαλείας. Επιπλέον, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτωλίου που ξυλοκοπήθηκε καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει τους ταραχοποιούς.

Μετά την επίθεση, κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες έλαβαν πρωτοφανή μέτρα για να εξαλείψουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης που προκάλεσαν εκκλήσεις για βία. Συγκεκριμένα, το Twitter και το Facebook διέγραψαν οριστικά τους λογαριασμούς του Τραμπ, ενώ το Amazon Web Services και μεγάλα καταστήματα εφαρμογών για κινητά κατάργησαν το Parler.

Επίσης, το Facebook απαγόρευσε στις 11 Ιανουαρίου περιεχόμενο που προωθούσε τη φράση “σταματήστε την κλοπή”, η οποία έχει γίνει κραυγή για ένοπλες διαμαρτυρίες υπέρ του Τραμπ. Η εταιρεία αποκλείει επίσης τις αναζητήσεις για “καταιγίστε το Καπιτώλιο” και επισημαίνει δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν αυτές τις φράσεις για περαιτέρω αναθεώρηση. Ακόμη, υπό την πίεση ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων, το YouTube έκλεισε το κανάλι του Τραμπ για επτά ημέρες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS