ΑρχικήinetΤα τσιπ Exynos υπάρχουν μόνο για να εξοικονομεί η Samsung χρήματα;

Τα τσιπ Exynos υπάρχουν μόνο για να εξοικονομεί η Samsung χρήματα;

Το Exynos 2100 φαίνεται πως είναι το καλύτερο τσιπ που έχει κυκλοφορήσει η Samsung μέχρι στιγμής.

Διαθέτει τον πυρήνα Cortex-X1 της ARM με τρεις άλλους πυρήνες Cortex-A78 και τέσσερις πυρήνες A55 που είναι λιγότερο απαιτητικοί με την μπαταρία σας. Διαθέτει επίσης μια GPU Mali-G78 της ARM για 40% καλύτερα graphics από την τελευταία γενιά, ένα NPU τριών πυρήνων για καλύτερο AI στη συσκευή, διαθέτει τεχνολογία για 5G και είναι βασισμένο στην τεχνολογική διαδικασία 5nm της Samsung για εξοικονόμηση ακόμη περισσότερης μπαταρίας.

Θα το δείτε στα καλύτερα τηλέφωνα της Samsung – συμπεριλαμβανομένου του επικείμενου Galaxy S21. Σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν νοιάζεται για το τσιπ που βρίσκεται μέσα στο τηλέφωνο του και πόσο καλύτερo είναι ένα συγκεκριμένο brand από κάποιο άλλο, αυτό θα ήταν υπέροχο και όλοι θα ήταν ικανοποιημένοι.

Samsung Exynos

Όμως εδώ είναι το θέμα. Μας νοιάζει που ένα άλλο brand που κατασκευάζει τσιπ έχει οριακά καλύτερους χρόνους αντίδρασης AI, τραβάει καλύτερες φωτογραφίες, έχει καλύτερα 3D γραφικά, έχει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σκίζει σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα, ειδικά τα είδη LTE και 5G. Όπως καταλάβατε μιλάμε για την εταιρεία Qualcomm Snapdragon.

Ο λόγος για τον οποίο το τελευταίο Snapdragon είναι καλύτερο chip από το τελευταίο Exynos δεν είναι μυστικό. Η Qualcomm είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην πώληση των mobile chip και τα τσιπ της είναι πραγματικά το μοναδικό της επίκεντρο. Βέβαια η εταιρεία έχει προσπαθήσει να ασχοληθεί και με άλλους τομείς αλλά δεν τα έχει καταφέρει με επιτυχία.

Η Samsung όμως δεν κατασκευάζει μόνο φορητά chipset. Εδώ είναι το συμπέρασμα που κανείς δεν θέλει πραγματικά να ακούσει: το Exynos SoC υπάρχει μόνο για να εξοικονομεί χρήματα η Samsung στα τηλέφωνα ανώτερης και μεσαίας εμβέλειας.

Σε ορισμένες χώρες, η Samsung θα πρέπει να παραχωρήσει άδεια για χρήση στην τεχνολογία modem της Qualcomm για να προσπαθήσει ακόμη και να ανταγωνιστεί το τελευταίο Snapdragon SoC (System on a Chip). Για να διευκολυνθούν τα πράγματα, η Samsung παρέχει απλώς ένα Snapdragon SoC στα τηλέφωνα σε εκείνα τα μέρη του κόσμου – κυρίως στην Βόρεια Αμερική. Οπουδήποτε αλλού τα τηλέφωνα εξοπλίζονται με ένα τσιπ Exynos, τα οποία αυτομάτως αποκτούν μια πολύ φθηνότερη τιμή.

Η Samsung θα μπορούσε να αγοράσει ένα Snapdragon 888 για κάθε μοντέλο τηλεφώνου σε κάθε χώρα και όλα θα πήγαιναν καλά. Βέβαια αυτομάτως θα αυξανόταν η τιμή τους οπότε η εταιρεία δεν θα κατάφερνε να είναι ανταγωνιστική και να έχει κέρδη.

Μην μας παρεξηγήσετε – το Exynos 2100 θα είναι ένα καλό chip και θα τροφοδοτεί πολλές συσκευές. Πιθανότατα θα ανανεωθεί και να συνδυαστεί με μια AMD GPU για να τροφοδοτήσει το Galaxy Z Fold 3. Αλλά θα υπάρξουν διαφορές στην απόδοση σε σύγκριση με ένα μοντέλο με Snapdragon 888.

Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν εκτός της Βόρειας Αμερικής θα αγοράσουν ένα τηλέφωνο Samsung με τσιπ Exynos και θα το λατρέψουν γιατί το τσιπ λειτουργεί πραγματικά πολύ καλά. Ίσως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έχουν την εμμονή το τηλέφωνο τους να διαθέτει το καλύτερο τσιπ. Είμαστε βέβαιοι ότι ελάχιστοι θα καταλάβαιναν τις διαφορές ανάμεσα σε δύο ίδια τηλέφωνα με διαφορετικά τσιπ.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS