ΑρχικήinetFacebook: Ομάδες κατά του εμβολιασμού αποφεύγουν την ανίχνευση αλλάζοντας όνομα

Facebook: Ομάδες κατά του εμβολιασμού αποφεύγουν την ανίχνευση αλλάζοντας όνομα

Ομάδες κατά του εμβολιασμού στο Facebook αλλάζουν τα ονόματά τους σε “Dance Party” ή “Dinner Party” και χρησιμοποιούν κωδικοποιημένη γλώσσα που ταιριάζει με αυτά τα θέματα, προκειμένου να αποφύγουν τις απαγορεύσεις από το Facebook. Μετά από πίεση από την αμερικανική κυβέρνηση, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να καταργήσει υλικό που διαδίδει παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Τα social media πρέπει να λογοδοτούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης

Facebook κατά του εμβολιασμού

Οι ομάδες αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικές και ίσως δεν μπορεί εύκολα να τις βρει κάποιος. Ωστόσο, διατηρούν μεγάλες βάσεις χρηστών. Τα μέλη αυτών των ομάδων προσπαθούν τώρα να κρυφτούν με ψεύτικα ονόματα και κωδικοποιημένη γλώσσα.

Μια μεγάλη ομάδα “dance party” έχει περισσότερους από 40.000 followers. Μια άλλη, γνωστή ως “Dinner Party” που δημιουργήθηκε από τους ίδιους διαχειριστές, έχει περισσότερους από 20.000 followers.

Άλλοι influencers στο Instagram που είναι κατά του εμβολιασμού χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους για να μιλήσουν για το θέμα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι πολλοί αναφέρονται στους εμβολιασμένους ως “swimmers” και ο εμβολιασμός ως “swim club”. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν τις απόψεις τους κατά του εμβολιασμού, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από το Facebook.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

To Facebook δεν σχολίασε κάτι πάνω σε αυτό, αλλά εκπρόσωπος τόνισε ότι η εταιρεία προσπαθεί να οδηγεί τους χρήστες σε έγκυρες πηγές για τα εμβόλια COVID-19.

Οι προσπάθειες των ομάδων κατά του εμβολιασμού να αποφύγουν την ανίχνευση από το Facebook και το Instagram αυξάνονται καθώς ο Λευκός Οίκος πιέζει τις social media πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια.

Σκοτώνουν ανθρώπους“, δήλωσε ο Πρόεδρος Joe Biden την Παρασκευή σχετικά με την παραπληροφόρηση στο Facebook.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Kevin McAlister, απάντησε το Σάββατο: “Τα γεγονότα δείχνουν ότι το Facebook βοηθά στη διάσωση ζωών. Τέλος“.

Ένας διαχειριστής του “Dance Party” ανέφερε ότι είναι τιμή για την ομάδα που καταφέρνει να ξεγελά τα συστήματα εντοπισμού του Facebook, ενώ υπενθύμισε στους χρήστες να μείνουν μακριά από “μη εγκεκριμένες λέξεις”.

Δείτε επίσης: Johnson & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

Η χρήση κωδικοποιημένης γλώσσας για την αποφυγή απαγορεύσεων του Facebook δεν αποτελεί νέα τακτική στις ομάδες κατά του εμβολιασμού.

Τα μέλη αυτών των ομάδων χρησιμοποιούν άλλες λέξεις για να καλύψουν τις συζητήσεις τους. “Danced” ή “drank beer” σημαίνει ότι κάποιος έκανε το εμβόλιο. Η “Pfizer” συνήθως αναφέρεται ως “pizza” ή “Pizza King” και η Moderna αναφέρεται ως “Moana”.

Ομάδες κατά του εμβολιασμού

Επίσης, χρησιμοποιούνται διάφορες λέξεις που έχουν σχέση με το χορό, για να ταιριάζουν με το όνομα της ομάδας.

Για παράδειγμα, ένα μέλος της ομάδας είπε ότι ο σύζυγός της είχε αρρωστήσει μετά από ένα “ταξίδι στην εξοχή όπου περάσαμε 2 νύχτες με χορευτές“. Με το χορευτές αναφερόταν σε δύο άτομα που είχαν μόλις εμβολιαστεί.

Η αλλαγή ονομάτων και η χρήση κωδικοποιημένης γλώσσας υπογραμμίζει την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το Facebook σχετικά με την παραπληροφόρηση και τη διάδοση απόψεων κατά του εμβολιασμού.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS