ΑρχικήsecurityTwitter hack: Σύλληψη Βρετανού για εμπλοκή στο hack του 2020

Twitter hack: Σύλληψη Βρετανού για εμπλοκή στο hack του 2020

Ένας 22χρονος Βρετανός πολίτης συνελήφθη στην Ισπανία την Τετάρτη καθώς κατηγορείται για εμπλοκή στο hack του Twitter, τον Ιούλιο του 2020. Αυτό το hack οδήγησε σε παραβίαση πολλών λογαριασμών που ανήκαν σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και celebrities.

Δείτε επίσης: Το μεγάλο «Twitter hack» ήταν αποτέλεσμα εξαπάτησης υπαλλήλων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Βρετανός με το όνομα Joseph James O’Connor, δεν σχετίζεται μόνο με το Twitter hack. Βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές κατηγορίες, αφού πιστεύεται ότι εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις που αφορούσαν στην κλοπή λογαριασμών TikTok και Snapchat. Επιπλέον, κατηγορείται για απάτες σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion) και cyberstalking.

Νωρίτερα, ένα άλλο άτομο, ο Graham Ivan Clark, 18 ετών, (γνωστός και ως Juvenile 1) είχε κατηγορηθεί επίσης για το Twitter hack, στις 30 Ιουλίου 2020. Ο Graham Ivan Clark ομολόγησε την ενοχή του και του επιβλήθηκε ποινή τριών χρόνων φυλάκισης σε φυλακή ανηλίκων.

Μάθετε περισσότερα: Τρία χρόνια φυλάκισης για τον hacker λογαριασμών Twitter διασημοτήτων

Το Twitter hack του 2020 απασχόλησε πολύ τα μέσα, καθώς παραβιάστηκαν λογαριασμοί γνωστών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Joe Biden, Elon Musk, Barack Obama, Kim Kardashian, Bill Gates, Jeff Bezos, Kanye West κ.ά.

Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν τους Twitter λογαριασμούς των διασήμων για να πείσουν χρήστες της πλατφόρμας να δωρίσουν Bitcoin.

Σύμφωνα με την καταγγελία, παραβιάστηκαν επίσης οι λογαριασμοί διαφόρων cryptocurrency exchanges, όπως των Binance, Gemini και Coinbase, καθώς και οι λογαριασμοί εταιρειών όπως η Apple Inc. και η Uber Technologies Inc.

Twitter hack Βρετανός

Τα μηνύματα από τους λογαριασμούς των διασήμων ζητούσαν από τους ανθρώπους να στείλουν cryptocurrency σε διάφορους λογαριασμούς. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να συλλέξουν crypto αξίας περίπου 117.000 $.

Δείτε επίσης: Τόκιο 2021: Θα «χτυπήσουν» hackers τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες;

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Juvenile 1 προσέγγισε πολλά άλλα άτομα και ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να “επαναφέρει, να ανταλλάξει και να ελέγξει οποιονδήποτε λογαριασμό Twitter κατά βούληση και θα το έκανε με αντάλλαγμα bitcoin“.

Δύο από αυτά τα άτομα που προσλήφθηκαν από τον Juvenile 1, οι Nima Fazeli και Mason Sheppard, έκαναν τους μεσάζοντες για να βρουν αγοραστές για Twitter usernames.

Και οι δύο κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο Twitter hack.

Ο ρόλος του O’Connor στην επίθεση ήρθε στο φως όταν το FBI ανέκρινε κάποιο άλλο άτομο, γνωστό ως Juvenile 2, ο οποίος ταυτοποίησε τον O’Connor και είπε ότι ο Βρετανός είχε επικοινωνήσει για την απόκτηση πρόσβασης σε συγκεκριμένους λογαριασμούς Twitter, συμπεριλαμβανομένου του account του πρώην Προέδρου Donald Trump. Στη συνέχεια, οι αρχές έκαναν έρευνες και προχώρησαν σε σύλληψη του Βρετανού.

Πηγή: Reuters

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS