ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΙσραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Σύμφωνα με νέα δεδομένα από το ειδησεογραφικό site του Ισραήλ, Ynet, η προστασία που παρέχει το εμβόλιο της Pfizer Inc. έναντι ήπιων μορφών COVID-19 φαίνεται να μειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τη μείωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Ωστόσο, το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό στην αποτροπή πιο σοβαρών καταστάσεων.

Δείτε επίσης: Influencers λένε ότι τους ζητήθηκε να πουν ότι το Pfizer είναι επικίνδυνο!

Ισραήλ Pfizer COVID-19

Σύμφωνα με το Ynet (που χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ), το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις Pfizer και BioNTech SE ήταν αποτελεσματικό σε ποσοστό 64% από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν η κυβέρνηση άρχισε να αποσύρει τα περιοριστικά μέτρα, ενώ η αποτελεσματικότητά του μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου ήταν στο 94%.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι όσοι εμβολιάστηκαν είναι πιο πιθανό να γλιτώσουν τη νοσηλεία στο νοσοκομείο, με την προστασία/ αποτελεσματικότητα να μειώνεται ελάχιστα στο 93% (από 98%).

Η μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, προκαλεί ανησυχία καθώς εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και είναι πιθανότατα αυτή που θα δείξει αν το εμβόλιο της Pfizer και τα υπόλοιπα εμβόλια, είναι όντως αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

Η Dervila Keane, εκπρόσωπος της Pfizer, αρνήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία από το Ισραήλ, αλλά επεσήμανε άλλες έρευνες που δείχνουν ότι το εμβόλιο της εταιρείας προσφέρει συνεχιζόμενη προστασία ενάντια σε νέες μεταλλάξεις (απλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ελαφρώς μειωμένη η αποτελεσματικότητα). H Keane τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το εμβόλιο “θα συνεχίσει να προστατεύει από αυτές τις μεταλλάξεις“.

Στις αρχές Ιουνίου, τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 άρχισαν να αποσύρονται στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων. Πολλά από τα άτομα που νόσησαν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Ynet. Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των νέων κρουσμάτων είχε κάνει το εμβόλιο.

Δείτε επίσης: COVID-19: Επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση όσων νόσησαν;

Η κυβέρνηση του Ισραήλ σκέφτεται να επαναφέρει κάποιους περιορισμούς. Έχει ήδη επιβάλει ξανά την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Αξιωματούχοι συζητούν επίσης εάν θα συστήσουν τρίτη δόση εμβολίου, ανέφερε η έκθεση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανότατα μια τρίτη δόση εμβολίου εντός 12 μηνών για να έχουν πλήρη προστασία από τον COVID-19.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS