ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft κυκλοφορεί τα Sleeping Tabs στον Edge

Η Microsoft κυκλοφορεί τα Sleeping Tabs στον Edge

Η Microsoft φέρνει τα Sleeping Tabs στον Edge, ως τρόπο μείωσης του load που υπήρχε σε προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης στο Web.

microsoft edge

Δείτε επίσης: Twitter: Δοκιμάζει νέα διάταξη timeline Edge-to-Edge

Η εμφάνιση της περιήγησης με καρτέλες είναι ευλογία αλλά και κατάρα ταυτόχρονα. Καθώς διευκολύνεται η διατήρηση πολλών ιστότοπων ταυτόχρονα ανοιχτών, διευκολύνεται και το άνοιγμα πολλών ιστότοπων ταυτόχρονα. Και με κάθε καρτέλα να αυξάνει τη μνήμη, η περιήγηση με καρτέλες μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εξάντληση των πόρων του συστήματος.

Για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού, κυκλοφορούν τα Sleeping Tabs τα οποία ουσιαστικά αδρανοποιούν τις ανενεργές καρτέλες για να μειωθεί η χρήση των πόρων τους, απελευθερώνοντας τη μνήμη για άλλους σκοπούς.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο αποτελεσματική είναι η λειτουργία, τώρα μπορείτε να μάθετε.

Δείτε επίσης: Πώς να μην ανοίγουν links σε νέες καρτέλες στο Microsoft Edge

Σίγουρα, είναι ωραίο να σας πούμε ότι η λειτουργία του προγράμματος περιήγησης εξοικονομεί πόρους, αλλά έχετε ποτέ αφιερώσει χρόνο για να ελέγξετε πόση μνήμη RAM είναι δωρεάν και πόση χρήση της CPU γίνεται όταν μια καρτέλα κοιμάται σε σύγκριση με όταν είναι ενεργή; Πιθανώς όχι; απλά πιστεύετε ότι το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί.

Αλλά τώρα η Microsoft είναι λίγο πιο μπροστά στο τι συμβαίνει. Στην τελευταία έκδοση του Canary του Edge, αν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα sleeping tab, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ενημερώνει για την εκτιμώμενη εξοικονόμηση. Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Leo Varela που κοινοποιήσε την είδηση στο Reddit.

Οι χρήστες των laptop ενδέχεται να είναι σε θέση να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών που παρέχονται από το ενημερωτικό αναδυόμενο παράθυρο, απλώς παρατηρώντας ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους είναι βελτιωμένη, αλλά αν δεν είστε πρόθυμοι να κάνετε όλον τον παραπάνω έλεγχο, απλώς εμπιστευτείτε ότι σας δίνει ο Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Πως ο Microsoft Edge θα εμφανίζει τις λήψεις στο κάτω μέρος του παραθύρου

Όμως, η παροχή αυτών των πληροφοριών εγείρει ένα ερώτημα. Μήπως ο Microsoft Edge όταν υπολογίζει την εξοικονόμηση πόρων σας, καταναλώνει στην πραγματικότητα και άλλους πόρους; Η απάντηση είναι, αναμφισβήτητα, “ναι”, αλλά ο αντίκτυπος είναι τόσο αμελητέος που είναι κάτι που πρέπει να πληρώσετε για τις επιπλέον πληροφορίες που σας παρέχονται.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS