ΑρχικήinetFacebook: Μόλις πρόσφατα απέκλεισε το hashtag #VaccinesKill

Facebook: Μόλις πρόσφατα απέκλεισε το hashtag #VaccinesKill

Την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και όταν δέχτηκε επίθεση από τον Λευκό Οίκο για τον ρόλο του στη διάδοση παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων, το Facebook (FB) δεν είχε κάνει το απλό βήμα να αποκλείσει το hashtag #VaccinesKill από την πλατφόρμα του.

#vaccineskill

Δείτε επίσης: Facebook: Ομάδες κατά του εμβολιασμού αποφεύγουν την ανίχνευση αλλάζοντας όνομα

Τώρα το hashtag έχει αποκλειστεί από το Facebook.

Η αλλαγή συνέβη μερικές ώρες αφότου το CNN Business ρώτησε το Facebook γιατί ήταν εύκολο να βρεθούν στη σελίδα του ψεύδη κατά του εμβολιασμού. Το ίδιο συνέβη με το Instagram πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας από τις προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας να πείσει στους ανθρώπους ότι έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά για να μετριάσει το περιεχόμενο κατά των εμβολίων.

Η ύπαρξη του περιεχομένου #VaccinesKill παρατηρήθηκε από το CNN το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού ο Πρόεδρος Joe Biden κατηγόρησε το Facebook ότι “σκότωσε ανθρώπους” αφήνοντας τα ψέματα να διαδίδονται στις πλατφόρμες του.

Δείτε ακόμα: Instagram: Security Checkup για accounts που έχουν χακαριστεί

Ο Biden αργότερα πήρε πίσω τη δήλωση και εστίασε την οργή του σε άτομα και οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Facebook για να διαδώσουν παραπληροφόρηση.

Παραμένει αρκετά δύσκολο να χειριστεί κανείς το εύρος του προβλήματος. Υπάρχουν πραγματικά άπειρα μέρη στον ιστότοπο και υπάρχουν τρομερές παραβιάσεις των πολιτικών του Facebook που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

Facebook

Μια ανασκόπηση του hashtag #VaccinesKill, αποκάλυψε δημοσιεύσεις από απλούς χρήστες με μηνύματα που λένε ότι φοβούνται πως “τα εμβόλια τρώνε κυριολεκτικά τον εγκέφαλο των ανθρώπων” και σκοτεινές δυνάμεις ξεκινούν ένα “σχέδιο μείωσης του πληθυσμού“. Άλλες δημοσιεύσεις προειδοποιούσαν τους ανθρώπους να μην “εισάγουν αυτό το λογισμικό στο σύστημά τους” και είπαν “αν αγαπάτε τα παιδιά σας, τότε μην τους αφήσετε να τα τρυπήσουν!

Παρόμοιες αναρτήσεις γεμάτες παραπληροφόρηση εμφανίστηκαν και στο hashtag #VaccinesKill στο Instagram το 2019.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Τότε, πριν από την πανδημία του Covid-19, το CNN Business έγραψε για το επιβλαβές περιεχόμενο στο Instagram και το Instagram απάντησε αποκλείοντας το hashtag #VaccinesKill.

Αλλά το hashtag παρέμεινε ενεργό στο Facebook. “Η διαδικασία για τον προσδιορισμό του κατά πόσον ένα hashtag παραβιάζει τις πολιτικές μας, λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού περιεχομένου που χρησιμοποιεί το hashtag που παραβιάζει“, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε απάντηση σε ερωτήσεις. Το Facebook είπε ότι καταργεί επίσης μεμονωμένες αναρτήσεις με hashtags “που παραβιάζουν τα Πρότυπα της Κοινότητας όταν το γνωρίζει”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS