ΑρχικήinetΚίνα - live-streaming: Νέες απαγορεύσεις για τα παιδιά κάτω των 16 ετών

Κίνα – live-streaming: Νέες απαγορεύσεις για τα παιδιά κάτω των 16 ετών

Η Cyberspace Administration της Κίνας (CAC) “λάνσαρε” την Τετάρτη μια ειδική ενέργεια κατά την οποία θα μπλοκάρει τα άτομα κάτω των 16 ετών από την εμφάνιση σε περιεχόμενο εντός διαδικτυακών πλατφορμών live-streaming και video.

Κίνα – live-streaming: Νέες απαγορεύσεις για τα παιδιά κάτω των 16 ετών

Δείτε επίσης: Tencent: Σχεδιάζει να αγοράσει τη gaming εταιρεία Sumo Group

Η ειδική ενέργεια εξηγεί ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες θα απαιτηθεί να κάνουν εκκαθάριση διαφόρων περιεχομένων όπου εμπλέκονται ανήλικοι, που περιλαμβάνουν παιχνίδια, συγκέντρωση χρημάτων, βίαιο και χυδαίο περιεχόμενο. Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τις ψηφιακές πλατφόρμες να κάνουν διερεύνηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και των βίαιων συμπεριφορών που βρίσκονται στις κοινότητες, τα φόρουμ ή τις ομάδες τους.

Η ειδική δράση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε πορνογραφικές εικόνες παιδιών που εμφανίζονται σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως οι Kuaishou, Tencent QQ, Taobao, Sina Weibo και Xiaohongshu, δήλωσε η CAC.

Δείτε επίσης: MSI gaming laptops: Διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς

Σε όλες αυτές τις πλατφόρμες έχουν επιβληθεί πρόστιμα για την εμφάνιση του περιεχομένου, ενώ διατάχθηκε επίσης να καταργήσουν επισημασμένο περιεχόμενο και να αποκλείσουν λογαριασμούς που εμφανίζουν αυτόν τον τύπο περιεχομένου.

live-streaming

Σύμφωνα με την CAC, το επισημασμένο περιεχόμενο χρησιμοποιήθηκε ως μέρος των προσπαθειών ελέγχου επισκεψιμότητας και προβολών.

Η CAC πρόσθεσε ότι προχωρώντας θα ακολουθούσε μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» για την επιβολή αυτών των νέων κανόνων, με τη ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου να λέει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά το περιεχόμενο που υπάρχει στις ψηφιακές πλατφόρμες τους.

Δείτε επίσης: Xbox Cloud Gaming: Διαθέσιμο σε συσκευές iOS μέσω Safari

Η καταστολή ακατάλληλου περιεχομένου που αφορά ανηλίκους έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης δημοσίως ότι εντείνει τον έλεγχο ενάντια σε τοπικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS