ΑρχικήUpdatesInstagram: Έρχονται νέες αλλαγές για την προστασία των εφήβων

Instagram: Έρχονται νέες αλλαγές για την προστασία των εφήβων

Το Facebook ανακοίνωσε, στις 27 Ιουλίου, αλλαγές στις πολιτικές διαφήμισης και απορρήτου του Instagram, με στόχο την προστασία των εφήβων, αφού δέχεται επί χρόνια κριτική ότι η πλατφόρμα του δεν έχει κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες από τους σεξουαλικούς θηρευτές και το bullying.

Το Facebook δήλωσε ότι θα αλλάξει την πολιτική διαφήμισής του για να μειώσει τις υπερ-στοχευμένες διαφημίσεις στους εφήβους. Διαφημιζόμενοι τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook, που προηγουμένως χρησιμοποιούσαν τα ενδιαφέροντα και τη δραστηριότητα ατόμων σε άλλους ιστότοπους για να προβάλλουν στοχευμένες διαφημίσεις, θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μόνο την ηλικία, το φύλο και την τοποθεσία, για να εμφανίζουν διαφημίσεις σε χρήστες κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε επίσης: Instagram: Security Checkup για accounts που έχουν χακαριστεί

Επιπλέον, οι νέοι λογαριασμοί Instagram που δημιουργούνται από άτομα κάτω των 16 ετών, θα είναι ιδιωτικοί από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εγκεκριμένοι ακόλουθοι θα μπορούν να δουν τις αναρτήσεις του λογαριασμού. Το Facebook ανέφερε ότι έρευνά του έδειξε πως το 80% των νέων χρηστών θα παραμείνουν στην προεπιλεγμένη ρύθμιση του ιδιωτικού λογαριασμού.

Instagram - προστασία εφήβων
Instagram: Έρχονται νέες αλλαγές για την προστασία των εφήβων

Ο γίγαντας των social media πρόσθεσε ακόμη ότι αναπτύσσει τεχνολογία για να «εμποδίσει» λογαριασμούς με «δυνητικά ύποπτη συμπεριφορά» από το να βλέπουν ή να αλληλεπιδρούν με άτομα κάτω των 18 ετών στο Instagram.

Δείτε ακόμη: Adam Mosseri: Το Instagram δεν είναι απλά ένα photo-sharing app! Έρχονται αλλαγές

Επιπλέον, οι νομοθέτες έχουν ζητήσει να ενισχυθεί η διαδικτυακή προστασία των παιδιών. Ένας προτεινόμενος νόμος – ο νόμος για την προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών και των εφήβων – θα απαγόρευε τη στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά και θα απαιτούσε τη συναίνεση των χρηστών για τη συλλογή πληροφοριών από χρήστες ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Παρόλα αυτά, το Facebook προχωρά με τα σχέδια δημιουργίας Instagram για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, μια επέκταση στην οποία έχουν αντιταχθεί οι γενικοί εισαγγελείς 44 κρατών, καθώς και ένας διεθνής συνασπισμός 35 ομάδων υπεράσπισης παιδιών και καταναλωτών. Οι επικριτές του Facebook ανέφεραν έρευνα που δείχνει ότι η χρήση των social media οδήγησε σε αύξηση της ψυχικής δυσφορίας, των ανησυχιών για την εικόνα του σώματος και των αυτοκτονικών σκέψεων μεταξύ των χρηστών.

Instagram - προστασία εφήβων
Instagram: Έρχονται νέες αλλαγές για την προστασία των εφήβων

Πρόταση: Instagram Stories: Θα κοινοποιείτε links με το πάτημα ενός sticker

Η Pavni Diwanji, αντιπρόεδρος προϊόντων για τη νεολαία του Facebook, ανέφερε σε blogpost, στις 27 Ιουλίου, ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην προσπάθεια να επαληθεύει τις ηλικίες των χρηστών. Τα μηνύματα γενεθλίων που απευθύνονται σε έναν χρήστη, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό της ηλικίας του, εκτός από την ηλικία που κάποιος έχει εισάγει στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές του Facebook.

Η Diwanji ανέφερε τα εξής: «Αυτή η τεχνολογία δεν είναι τέλεια και δουλεύουμε συνεχώς για τη βελτίωσή της, αλλά γι’ αυτό είναι σημαντικό να τη χρησιμοποιούμε παράλληλα με πολλές άλλες ενδείξεις για να κατανοήσουμε τις ηλικίες των ανθρώπων.»

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS