ΑρχικήinetGoogle σε Android apps: Παροχή των πληροφορίων απορρήτου έως τον Απρίλιο 2022

Google σε Android apps: Παροχή των πληροφορίων απορρήτου έως τον Απρίλιο 2022

Η Google ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη λειτουργία «Safety section» του Google Play που παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται από μια εφαρμογή Android.

Google Android

Δείτε επίσης: Google & Apple: Είχαμε κέρδη αλλά η μετάλλαξη Δέλτα μας ανησυχεί

Τον Μάιο, η Google είχε προαναγγείλει επερχόμενες αλλαγές στο Google Play Store που απαιτούν από τους προγραμματιστές εφαρμογών να κοινοποιούν ποιες πληροφορίες συλλέγουν οι εφαρμογές τους, πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται και ποια χαρακτηριστικά απορρήτου/ασφάλειας χρησιμοποιούν οι εφαρμογές.

Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανιστούν σε ένα νέο «Safety section» για κάθε εφαρμογή στο Google Play, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2022, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν τους τύπους δεδομένων που συλλέγονται από την εφαρμογή, την πολιτική απορρήτου και τις λειτουργίες ασφαλείας πριν την εγκαταστήσουν.

Δείτε επίσης: Η Google δημιουργεί iOS app για αντιγραφή δεδομένων σε Android

Ορισμένες από τις πληροφορίες που θα δουν οι χρήστες για μια εφαρμογή περιλαμβάνουν ποια δεδομένα συλλέγονται, ποια δεδομένα κοινοποιούνται σε τρίτα μέρη, εάν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δεδομένων, ακολουθεί τις πολιτικές της Google για οικογένειες ή αν έχει ελεγχθεί ανεξάρτητα με βάση τα παγκόσμια πρότυπα ασφαλείας.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε και πρόσθετες αλλαγές πολιτικής που απαιτούν από όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών να συμπεριλάβουν μια πολιτική απορρήτου και ότι πρέπει επίσης να αποκαλύψουν δεδομένα που χρησιμοποιούνται από βιβλιοθήκες τρίτων μερών ή SDK μιας εφαρμογής.

Επιπλέον, η Google παρέχει στους προγραμματιστές ένα ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν αυτές τις πληροφορίες, πότε οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν την ενότητα Security και την προθεσμία για τους προγραμματιστές να παρέχουν τις πληροφορίες.

Από τον Οκτώβριο του 2021, το “App privacy & security” θα είναι διαθέσιμο στη σελίδα περιεχομένου μιας εφαρμογής στο Play Console. Οι προγραμματιστές μπορούν στη συνέχεια να αρχίσουν να συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται, τις λειτουργίες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται και την πολιτική απορρήτου της εφαρμογής.

Στις αρχές του 2022, οι χρήστες του Google Play θα αρχίσουν να βλέπουν το “App privacy & security” μιας εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδομένων που παρέχονται από τον προγραμματιστή της εφαρμογής. Για να εμφανιστεί αυτή η ενότητα, ο προγραμματιστής πρέπει να έχει παράσχει μια πολιτική απορρήτου για την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Η Google λανσάρει μια νέα πλατφόρμα bug bounty

Τέλος, τον Απρίλιο του 2022, όλες οι εφαρμογές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο το “App Privacy & security”, συμπεριλαμβανομένης μιας πολιτικής απορρήτου. Εάν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα με αυτήν την ενότητα, το Google Play θα απορρίψει όλες τις ενημερώσεις εφαρμογών έως ότου ολοκληρωθεί.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS