ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαGoogle & Apple: Είχαμε κέρδη αλλά η μετάλλαξη Δέλτα μας ανησυχεί

Google & Apple: Είχαμε κέρδη αλλά η μετάλλαξη Δέλτα μας ανησυχεί

Η Apple και η Google ανέφεραν αύξηση των κερδών την Τρίτη. Όμως, τα καλά οικονομικά νέα επισκιάστηκαν από την μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19, η οποία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, απειλώντας να παρατείνει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Google Apple

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

«Όπως έχουν δείξει οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν είναι εγγυημένη. Η ανάκαμψη από την πανδημία δεν είναι σταθερή και η παραλλαγή του δέλτα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι ελικοειδής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Με πολλούς τρόπους, η πανδημία έχει ωφελήσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, καθώς οι άνθρωποι που έχουν κλειστεί στο σπίτι έχουν επιταχύνει τη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι, να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν εν μέσω lockdown.

Δείτε επίσης: COVID-19: Ο καπνός από τις πυρκαγιές αυξάνει την ευαισθησία στον ιό

Ενώ η πανδημία είχε μικρή επίδραση στις πωλήσεις της Apple πέρυσι και η πτώση των διαφημίσεων επηρέασε τα έσοδα της Google, το τρίμηνο ήταν “τεράστιο” και για τις δύο εταιρείες. Η Apple κέρδισε 81 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, περισσότερο από οποιοδήποτε οικονομικό δεύτερο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων iPhone και υπηρεσιών, η οποία περιλαμβάνει την υπηρεσία streaming της Apple και το cloud storage. Η Google κέρδισε 62 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 62% από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, στελέχη των εταιρειών προειδοποίησαν ότι δεν έχουν μπει τα πράγματα σε μια σειρά. “Πιστεύουμε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τη μακροπρόθεσμη τάση καθώς ανοίγουν ξανά οι αγορές, ειδικά δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των COVID-19 κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε η επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Google, Ruth Porat, σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Δείτε επίσης: Ο COVID-19 βλάπτει την νοημοσύνη μας, αναφέρει μια νέα μελέτη

Η Apple είπε στους αναλυτές ότι δεν θα μπορούσε να δώσει καθοδήγηση για τα έσοδα λόγω της «συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σε όλο τον κόσμο», όπως το έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Luca Maestri.

Πηγή πληροφοριών: msn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS