ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ COVID-19 βλάπτει την νοημοσύνη μας, αναφέρει μια νέα μελέτη

Ο COVID-19 βλάπτει την νοημοσύνη μας, αναφέρει μια νέα μελέτη

Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 είναι πιο πιθανό να μην τα πάνε τόσο καλά στα τεστ νοημοσύνης, αναφέρει μια νέα έρευνα.

COVID-19

Δείτε επίσης: COVID-19: Ο καπνός από τις πυρκαγιές αυξάνει την ευαισθησία στον ιό

Οι επιστήμονες από το Imperial College London που ασχολούνται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν κοινοποιήσει τα αποτελέσματα του Great British Intelligence Test.

Το διαδικτυακό τεστ IQ πραγματοποιήσαν 81.337 άτομα μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2020, συμπεριλαμβανομένων περίπου 13.000 ατόμων που είχαν μολυνθεί με τον Covid-19.

Αφού υπολογίστηκαν μεταβλητές όπως η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και το επάγγελμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν προσβληθεί από τον ιό είχαν χειρότερη απόδοση από το αναμενόμενο. Για την ακρίβεια υπήρξε πτώση επτά μονάδων στο IQ.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

“Αυτά τα αποτελέσματα συμφωνούν με αναφορές για τα μακροχρόνια συμπτώματα του Covid-19, όπως το πρόβλημα της συγκέντρωσης και η δυσκολία εύρεσης σωστών λέξεων είναι κοινά.”

Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet EClinicalMedicine.

Οι συγγραφείς κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα «συμφωνούν με αναφορές μακροχρόνιων συμπτωμάτων του Covid-19» που συνέχισαν πέρα ​​από την αρχική ανάρρωση του ασθενούς από τον ιό.

Ο επικεφαλής υγείας Brett Sutton είπε ότι υπήρχαν «εκατομμύρια» μακροχρόνιων κρουσμάτων Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν είναι: εξουθενωτική κόπωση, συνεχιζόμενη δύσπνοια, νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα για εβδομάδες έως μήνες.

Δείτε επίσης: Johnson & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα θα έπρεπε να λειτουργήσουν ως «πρόσκληση για περαιτέρω έρευνα».

Ζήτησαν περισσότερη διερεύνηση του ζητήματος για να κατανοήσουν τη διαδικασία ανάκαμψης από τον Covid-19 και πώς ο ιός επηρέασε τους ανθρώπους γνωστικά.

Οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να παρακινούν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, λέγοντας ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προστατεύσει τους ανθρώπους από πιο σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS